De to ordene Chelsea-manageren brukte om Mourinho, skaper sterke reaksjoner i England

Klubben hevder det er en misforståelse.

Publisert: Publisert:

José Mourinho har hisset på seg Antonio Conte. Foto: REUTERS

Denne artikkelen er over to år gammel

For øyeblikket jobber flere av verdens største trenerprofiler i Premier League. Og denne sesongen har ordkrigene mellom dem tiltatt i styrke.

Under en pressekonferanse fredag kom Chelsea-manager Antonio Conte med et oppsiktsvekkende angrep på Manchester Uniteds José Mourinho.

Bakgrunnen er Mourinhos kommentarer tidligere denne uken – på spørsmål om hans fremtid i Manchester United. «Bare fordi jeg ikke oppfører meg som en klovn på sidelinjen, betyr det at jeg har mistet lidenskapen?», svarte Mourinho.

«Klovn»-bemerkningen ble tolket som et stikk til Conte og Liverpool-manager Jürgen Klopp – som begge er svært engasjerte ved sidelinjen.

Og fredag svarte Conte med å antyde at Mourinho har gått fra vettet.

Antonio Conte kommer med et oppsiktsvekkende angrep på José Mourinho. Foto: REUTERS

Les også

TV 2-ekspert langer ut mot Mourinho: – Må slutte å skylde på alle andre

Hevdet det var en misforståelse

Slik svarte Conte da han ble spurt om Mourinho-sitatet:

– Noen ganger tror jeg kanskje enkelte glemmer hva de sa tidligere og oppførselen sin. Noen ganger tror jeg det er, jeg vet ikke hva det heter, «demenza senile». Når du er litt (her skal Conte ha pekt mot tinningen, journ.anm.) og glemmer hva du har gjort tidligere, sa Conte.

«Demenza senile» er det italienske begrepet for senil demens. Resten av pressekonferansen foregikk naturligvis på engelsk.

Contes angrep på Mourinho – og spesielt «demenza senile»-bemerkningen – har allerede vakt stor oppsikt i England. Etter uttalelsen hevdet Chelsea at Conte hadde lett etter det italienske ordet for «hukommelsestap» – altså at senil-antydningen var en misforståelse.

Dette er langt fra første gang Mourinho og Conte går i tottene på hverandre. I oktober 2016 kritiserte Mourinho Conte for overdreven feiring da hans lag slo United 4–0 på Stamford Bridge.

Mourinho har for øvrig en spesiell plass i Chelsea-fansens hjerter etter å ha ledet klubben til seriegull i 2004, 2005 og 2015.

José Mourinho og Antonio Conte begynte å krangle under ligamøtet mellom Chelsea og Manchester United i oktober 2016. Foto: REUTERS

Irritert

Senere i pressekonferansen uttrykte Conte irritasjon over at andre managere uttaler seg om ham og Chelsea.

– Jeg synes det er veldig rart, for jeg liker ikke å snakke om den andre treneren eller de andre spillerne, sa Conte, og la til at «man må vise respekt».

Les også

Da supporter ropte om det døde spedbarnet, gikk den illsinte stjernen opp på tribunen

Italienerens pressekonferanse var i sammenheng med lørdagens FA-cupkamp mot Norwich.

Chelsea er et av formlagene i engelsk fotball og er for øyeblikket nummer tre på Premier League-tabellen, kun ett poeng bak Mourinhos Manchester United.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk