Oppsal Håndball hadde ønsket seg Frode Kyvåg som ny hovedtrener etter Arne Senstad. Etter diverse samtaler er det klart at den tidligere landslagstreneren og BSK-treneren ikke tar den jobben.

— Vi håper at vi kan få med Kyvåg i en eller annen rolle, men han er en travel mann og har ikke tid til å være hovedtrener. Vi kommer til å snakke mer med ham, og så får vi se om det kan bli en annen oppgave, sier leder av Oppsal Håndball, Dag Rønning.

Kyvåg er for tiden opptatt med å planlegge Norway Cup for siste gang. Etter årets turnering går 69-åringen av som generalsekretær for verdens største fotballturnering.

Ny trener snart klar

Oppsal har jobbet parallelt med Kyvåg-alternativet, og en ny hovedtrener er på det nærmeste klar. Rønning ønsker imidlertid ikke å gå ut med navn før alle detaljene er på plass. Etter det Aftenposten erfarer har den nye treneren ikke tidligere erfaring som trener i eliteserien, men som spiller.

Det har vært litt turbulens i Oppsal etter sesongslutt. Trener Arne Senstad valgte å dra tilbake til Hamar, der han igjen har overtatt Storhamar. Og med ham følger selvfølgelig samboer Lise Løke.

Lars Abelsen var så godt som klar for å ta over trenerjobben, men det skar seg på slutten av oppløpssiden. Deretter trakk leder Morten Larsen seg som leder, og Dag Rønning overtok.

Uavklart med Kurtovic

Den tidligere toppscoreren Izabela Duda har forlatt Oppsal til fordel for 2. divisjonslaget Levanger. Amanda Kurtovic har kontrakt ut juli. Ny kontrakt er ikke tegnet med den venstrehendte bakspilleren/vingen som for tiden er med landslaget på treningsleir i Brasil. Der har Oppsal også med Vilde Mortensen Ingstad og Malin Aune.

— Vi har ikke fått beskjed om at Kurtovic forlater oss, sier Dag Rønning, som har de fleste brikkene på plass innen kort tid.