Mens vi har tenkt mest på uslåelige norske langrennsløpere og nesten uslåelige alpinister, har Molde FK slitt for å komme i form til kveldens europaligakamp mot Sevilla. I det stille.

Av og til har det sivet ut meldinger om at snart den ene, snart den andre av fjorårets helter er blitt borte. Og så har Eidur Gudjohnsen kommet til, men han stiller ikke mot spanjolene. Det er vanskelig å hevde at de andre nykommerne allerede nå kan forsterke den gjenværende Molde-troppen nok til at ikke møtet med et av Spanias beste lag blir bare pinlig.

Linnes, Singh, Hussain, Kamara og noen til er borte. Molde virker klart svakere enn i fjor høst.

Negativt? Ja, og kanskje dumt, for Molde viste i fjor høst at de kan stå opp mot nesten hvem som helst. Men et norsk lag februar mot et av Spanias beste lag i kampform?

Det er ikke lett å være optimist.

Seriegull? Kanskje det

Molde og trener Oe Gunnar Solskjær har en klar innenlands målsetting i år: Seriegull. Det kan gå. Da har de litt tid på seg til å spille inn alle de nye spillerne som erstatter de seks-sju som er borte. Men mot Sevilla må laget fungere direkte, uten prøving og feiling, uten formoppbygging over tid.

Sevilla har vært igjennom en slik periode etter utskiftningene sist sommer. Laget ligger i sjiktet rett bak de tre store i spansk fotball, Barcelona, Atlético Madrid og Real Madrid. De sikter seg inn mot fjerdeplassen. Til grunn for den målsettingen ligger alle seirene på hjemmebane.

Denne sesongen har Sevilla tatt 33 av sine 40 poeng på hjemmebanen Ramón Sánchez Pizjuán. De 13 siste ligakampene hjemme har gitt seier.

Heller ikke de tre store i Spania vinner mer hjemme enn Sevilla. Og Molde møter dem borte først.

Hjemme best

Det kan bety at det meste er avgjort allerede før spanjolene kommer til Molde for å spille vinterfotball. Derfor hadde det vært ønskelig med hjemmekamp først for Molde. Det kunne, med en heldig kamputvikling, gitt en overrumplingseffekt.

Nå må Molde prøve å sjokkere Sevilla likevel, slik de ønsket å gi Real Madrid da de møtte dem på bortebane i 1999. Det ga store målsjanser den gangen, men det kunne jo ikke holde.

Molde greide seg den gangen bra i gruppespillet av Champions League, men motstanden var for mektig. De vant en av kampene mot Olympiakos, men tapte begge mot både Porto og Real Madrid.

Sevilla er ikke Real Madrid, men regnes som klart bedre enn de lagene Molde tuktet i gruppespillet – Fenerbahce, Ajax og Celtic.

Tynt, tynt håp

Moldes serie med resultater i gruppespillet i fjor høst var av typen sensasjoner. Så hva skal vi da si hvis Molde strekker seg enda litt lenger og slår ut i Sevilla?

For det er fortsatt slik at en fotballkamp må spilles først før en vinner kan kåres, at alt kan skje og at fotball er et spill med så få scoringer at en eneste tilfeldighet kan avgjøre? Legger vi til at idrett er meningsløst, i hvert fall trist, uten optimisme, har vi nevnt alt som det er mulig å finne av Molde-vennlige argumenter.

Men alle er av typen tynt håp.

All logikk tilsier at Sevillas høylytte og berømte hjemmepublikum får en ny festaften.

Hør den nye episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: