Hele matchen ble et jag for hjemmelaget etter utlikning. Valencia produserte sjanse på sjanse gjennom hele første omgang uten at laget lyktes i å score.

I sluttomgangen fortsatte de kjøret, og med 52 000 entusiastiske spanjoler på tribunene, var det helt utrolig at ikke laget fikk det målet de trengte.

Inters keeper Fransesco Toldo hentet fram det ytterste og holdt nullen med noen sjeldsynte krumspring.

-Det ble en vanskelig kamp. Men vi kjørte over Inter, og var overlegne. Det var uflaks at vi ikke fikk mål, sa John Carew etter kampen.

Dramatikken toppen seg i det 88. minutt. Da fikk keeper Toldo sitt andre gule kort, og ble utvist. Inter hadde på det tidspunktet foretatt alle sine tre bytter, og måtte sette utespilleren Javier Farinos mellom stengene.

Bortsett fra at han måtte gi en farlig retur på ett langskudd, klarte Farinos seg godt og holdt buret rent. Dermed ebbet kampen ut med Inter-avansement og 2-1 sammenlagt.

Tiltross for tapet var Carew fornøyd med sin egen innsats.

— Jeg er fornøyd. Jeg var bra med ballen, og jeg var med på skapte ting.

Da Inter Milans trener, Hector Cuper, i fjor trente Valencia fram til Mesterligafinalen, var John Carew en av støttespillerne i laget. Men Cuper akter ikke å hente Carew til Italia. I hvert fall ikke ennå.

— Inter har ikke tenkt å kjøpe spillere nå. Derfor er det mest realistisk å konsentrere seg om de spillerne som vi allerede har, sa Cuper på pressekonferansen.