Tre mål. Tre brasser. Og en nordmann med drakta fortvilende over hodet.

Det så svært så lyst ut for John Arne Riise og resten av Roma-gjengen onsdag kveld. Mesterligahymnen ga spillerne en fin mulighet til å glemme at det går trått i serie A, og i velkjente omgivelser på Olympiastadion smilte livet for de oransje. I nøyaktig 27 minutter.

Til da hadde John Arne Riise forsøkt seg på en «Van Basten»-volley og midtstopper Burdisso kunne ha headet i mål. Før Simone Perrotta sendte de drøyt 30 000 på tribunen til himmelen da han scoret i ja — nettopp - det 27. minutt.

Skled og ga fra seg ballen

Resten av omgangen kan best beskrives som et drøyt kvarter i 90 graders motbakke. Med tre brasilianere i hovedrollene. Og en nordmann i en utvidet birolle - med negativt fortegn.

For det ukrainske laget - som uten sammenlikning for øvrig feide RBK av banen med 4-1 i La Manga - brydde seg ikke om at det var bortebane i åttedelsfinalen i Mesterligaen. Laget feide i angrep etter Roma-scoringen, og bare minuttet etter kom utligningen.

• Brasse nummer én - Jadson - kom til avslutning etter «Klabb-og-Babb» i feltet. Ballen via to spillere, før den lurer seg bak Doni i Roma-buret.

• 35 minutter: Tid for brasilianer nummer to. Douglas Costa. Midtbanemannen får gå og gå - ingen italiener i press - pang! 1-2!

• Noen minutter før Romas marerittkvarter var over, skjedde det igjen. John Arne Riise mistet på merkelig vis balansen med ballen i bena, og ballen havner rett i bena på en Sjakhtar-spiller. Han trer brasilianer nummer tre, Luiz Adriano gjennom alene med keeper. 1-3!

Og jubelen fra de 30 000 er snudd til pipekonsert.

– En utrolig tabbe av meg. Publikum er mot meg nå, og jeg ber alle om tilgivelse. Lagkameratene også, sa Riise, ifølge NTB.

Kom ikke tilbake

Da lagene kommer ut fra pause var det ingen Riise å se - han var byttet ut med Castellini.

– Jeg var klar til å spille annen omgang, men treneren byttet meg ut. Jeg føler meg dårlig, og det vil jeg gjøre i morgen også. Jeg håper fansen forstår at jeg alltid gir alt, sier Riise.

Og fra sidelinjen fikk nordmannen se et Roma-lag som prøvde og prøvde, og til slutt også får uttelling gjennom et kanonskudd fra Menez i det 61. minutt.

– Vi kunne lagt oss ned, men vi reiste oss i annen omgang. Vi gjorde alt vi skulle, også taktisk, men det gikk ikke vår vei. Likevel gir vi ikke opp. I returkampen kan vi greie det Sjakhtar gjorde i dag , sier Roma-trener Claudio Ranieri.

Etter scoringen var det Sjakhtar som skapte mest i Roma, men uten at det ble flere scoringer.

Dermed har det ukrainske laget skaffet seg et strålende utgangspunkt foran returmøtet på hjemlig gress om to uker.

Mens ulykksalige John Arne Riise - som trakk trøya over hodet i skuffelse og vantro etter 1-3-scoringen - nå står overfor en meget tøff utfordring.