Zinedine Zidane er sportsdirektør i Real Madrid, men utelukker ikke trenerjobber i framtiden. Én jobb henger høyere enn andre for ballmagikeren.

Zidanes fantastiske karriere stoppet i 2006. En av verdens aller beste fotballspillere gjennom tidene kom tilbake til fotballen for to år siden da gamleklubben Real Madrid ville bruke ham som rådgiver.

Florentino Pérez, som i sin tid hentet Zidane til «Los Galácticos» som spiller i 2001, sto også bak denne gangen da franskmannen bestemte seg for å bidra for hovedstadsklubben igjen. Senere har Pérez sørget for at «Zizou» overtok rollen som sportsdirektør.

Dette ble ordnet etter at argentinske Jorge Valdano fikk sparken i mai, som følge av samarbeidsproblemer med trener José Mourinho.

Arbeidet med det sportslige apparatet i Real Madrid har gitt mersmak for mannen som ble kåret til verdens beste fotballspiller av FIFA i 1998, 2000 og 2003. Zidane avslører nemlig overfor avisen Le Parisien at han en gang kan tenke seg å bli trener. Å være sjef for Frankrike landslag, «Les Bleus», er kanskje jobben som virker mest forlokkende på 39-åringen.

– Om jeg vil trene Les Bleus? Hvorfor ikke? Det hadde ikke vært dårlig. Alt er mulig her i livet, sier Zidane til Le Parisien.

Akkurat nå er Zidanes gamle landslagskamerat Laurent Blanc sjef for det franske landslaget. Den tidligere Frankrike-kapteinen har, etter en noe haltende åpning med blant annet tap i landskampen mot Norge, ledet blåtrøyene på god vei mot EM-sluttspillet neste år. Frankrike kjemper med Bosnia-Hercegovina om gruppeseieren som gir direkteplass i Ukraina og Polen. (NTB)