De to godt voksne herrene mottok diplom fra påtroppende TIL-leder Stig Bjørklund for fortjenestefullt virke innen idrettslaget.

– Siden nye Alfheim stod ferdig har de vært trofaste frivillige i vaktkorpset. De har stått i portene i all slags vær så og si uten fravær og har gjennom sitt virke bidratt til å ta i mot publikum på en god og respektfull måte, sa Stig Bjørklund.

– Dette var helt uventet. Denne forbanna "Boa" (Hans-Thore Hansen, journ.anm.). Han ringte og sa at vi skulle ha et møte etter årsmøtet. Jeg var forberedt på et eller annet "djevelskap" og så kommer de med dette her, sier Harald Hermansen.

Et liv med TIL

Siden 1986 har de to herrene viet en stor del sin fritid til TIL.

– Jeg hadde en guttunge som spilte i TIL, men han hadde sluttet. Han valgte skolen foran fotballen, og ære være han for det. Så traff jeg Åge Fossum (tidligere TIL-leder) i byen. Han sa "nå må du komme opp til Alfheim på årsmøte". "Greit jeg kommer, men ikke velg meg til noe," svarte jeg. Og siden har jeg vært her, sier Hermansen.

Leiv Espejord er på sin side pappa til TILs legendariske kaptein Lars Espejord, som løftet klubbens NM-pokal i 1986 og farfar til nåværende TIL-spiss Runar Espejord. Men det var ikke slik han ble en av TILs ivrigste frivillige.

– Min deltakelse den gang var i TIL Håndball. For TIL Håndball hadde oppgaven med å betjene kiosker og hjelpe til med arrangementet. Det var ikke så godt organisert dette med frivillige ellers i klubben da, så de måtte bruke folk fra håndballgruppen.

Da håndballgruppen dannet en egen klubb i 1991, ble Espejord og flere av de andre værende.

– Vi som var igjen her fortsatte akkurat med det samme som vi har gjort siden, sier 82-åringen.

Høydepunktet

Begge to husker kampen mot Chelsea i cupvinnercupen i 1997 (3-2-seier, journ.anm.) som et stort høydepunkt. Av flere årsaker.

– Da måket vi mye snø! erindrer Leiv.

– Og gjørme, fortsetter Harald.

– Min jobb var pussig. Chelsea kom med buss og jeg blir postert ved bussen. Jeg skulle gjøre spillerne oppmerksomme på at her må de være forsiktige, for her er det glatt!

– Og Ruud Gullit kom på banen og skulle stoppe den. Men vi vant den kampen og gamle husker ennå den kampen. Når de hører vi er fra Tromsø, da er det mye "snowball", sier Harald Hermansen.

Klar for ny sesong

De har aldri angret på alle årene i TIL, selv engasjementet begynte med tilfeldigheter.

– Å nei, å nei. Langt derfra. Jeg stortrives. Det er gode kompiser å jobbe sammen med og hyggelig publikum. "Står du her ennå? Jeg hadde regnet med at du hadde sluttet," sier Hermansen.

Og duoen er motivert for en ny sesong.

– Jeg har blitt 82 så jeg vet ikke hvor lenge det går. Knærne krangler litt. Men jeg har tenkt å være med i år også, sier Leiv Espejord.

Kanskje får han også se barnebarnet hamre inn noen nye mål i eliteserien. Runar Espejord har vist stor form i vinter.

– Jeg har stort sett holdt til i nordporten. Da får man noen glimt av banespilelt av og til, sier 82-åringen med et smil.