Drammen: 6312 tilskuere på Marienlyst fikk se en neglebitende avslutning på oppgjøret mellom Drammens store helter og gjestene fra Oslo, for det startet ikke bra for hjemmelaget.

Lyn gikk inn i fjerde runde som leder av Eliteserien, og de trengte seier i Drammen for å ta den tilbake fra Stabæk som slo Brann på lørdag. Med et ungt og lovende spisspar i Odion Jude Ighalo og Kim Holmen på topp, startet gjestene best.

Vi fulgte kampen direkte!

Bjarnassons lykkestart

Godt nok til at de skulle finne nettmaskene først i knallværet. Tommy Berntsen slo inn fra høyre til Holmen. Spissen flikket på vakkert vis ballen videre til Theodor Elmar Bjarnasson, som dunket den i nettaket fra 15 meter. Bastionen bak målet til Espen Johnsen slapp jubelen løs – skulle de ta tilbake tabelltoppen fra Stabæk?

Etter målet falt tempoet noe, og Godset begynte å få i gang sin fryktede høyrekant med Joel Riddez, Fredrik Nordkvelle og Mattias Andersson. Sistnevnte ga flere ganger Magne Simonsen store problemer, men når backen var rundet stemte ikke innleggene for svensken.

Etter 34 minutter måtte Lyns nye Nigerianske komet gi seg. Ighalo.holdt seg til skulderen da han trasket av banen. Inn kom Magnus Powell. Da var det Godset som kjørte spillet, men det ble ingen scoring til hjemmelaget før pause.

Andersen-stuss til utligning

Ut fra garderoben etter hvilen kom det to spilleklare innbyttere for Godset. Kristian Sørli inn for Komlan Amewou og Ousman Nyan for Fredrik Nordkvelle.

Om det var det som gjorde forskjellen vites ikke, men vertene fremsto som et helt annet lag, og det tok ikke lang tid før scoringen kom. Kun to minutter av omgangen var spilt da Ohr slo inn en av sine cornere. I feltet gikk Godset-stopper Glenn Andersen høyest, og dermed kunne han stusse inn utligningen for Godset – hans fjerde mål i karrieren for blåtrøyene.

Bjarnassons marerittavslutning

Første omgangs Lyn-helt skulle få lykken snudd da Godset presset for ledelse. For da han kom for sent inn i en takling på Godset-innbytter Kristian Sørli, forsto han umiddelbart hva han hadde gjort. Med et gult kort i hver omgang måtte det nemlig bli marsjordre for islendingen – som utrøstelig holdt hendene til hodet mens han kikket ned i kunstgresset.

Godset presset videre, og med én mann mer i over halvtimen så det meget lyst ut for drammenserne. Men Lyn-spillerne var ikke interesserte i å selge seg billig.

Hjemmelaget stanget og stanget, og det begynte å se ut som det skulle bli poengdeling til tross for det røde kortet.

Dansk avgjørelse

I det 90. minuttet fikk Godset endelig hull på byllen. Innbytter Christen George nådde nesten en ball foran Gustafsson. Ballen spratt til værs og der dukket David Nielsen opp med en lang tå.

Ballen gikk i nettmaskene og selv med Gustafsson oppe i Godset-feltet på overtid ble det ingen flere mål.