Sju mål av Kamilla Sundmoen reddet opprettholdelsen av Storhamars seiersrekke.

Spesielt i starten buttet det imot for vertene, som slet med å finne formelen for å temme bergenserne som kom på besøk.

Sjokkåpnet

Tertnes sjokkåpnet og fikk en tidlig 3-0-ledelse, og mange fryktet en uventet blemme fra hjemmelaget. Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson tok time-out og vekket spillerne sine, som derfra og ut holdt bedre følge.

Tertnes ledet likevel 9-12 til pause. Utgangspunktet for den andre omgangen var spennende.

– Tertnes forsvarte seg veldig godt og jeg synes vi gjorde mye rart i den første omgangen. Mange skulle gjøre mye på egen hånd, og vi finner ikke helt hverandre, sier Kamilla Sundmoen etter kampen. I den svake førsteomgangen var hun et lyspunkt med sine fire mål.

Thrilleravslutning

Ut av portene i den andre omgangen kom vertene i et mye høyere tempo. De hadde tydelig bestemt seg for å bedre tingenes tilstand. Etter 50 minutter ledet Storhamar for første gang, etter å ha ligget under gjennom hele kampen.

– Vi fikk beskjed av treneren om å slippe skuldra litt ned og forsøke å finne tilbake til vårt eget spill igjen. Det løsnet virkelig og det var flere som spilte en veldig god andreomgang, sier Sundmoen.

Men Tertnes hadde ingen planer om å gi opp, og ga vertene kamp helt til døra. Med to minutter igjen å spille, var stillingen 20-20. Nerven i kampen var skyhøy, og på tribunen satt tilskuerne og bet negler.

Stine Lidén stengte buret, mens Kristin Høybakken og Betina Riegelhuth scoret hvert sitt helt mot slutten.

– Sliteseier

Dermed kunne hjemmetilskuerne slippe jubelen løs for 22-20-seier. Dermed fortsetter seiersrekken for laget fra Hamar vest, som enda ikke har tapt et eneste poeng så langt i serien.

– Utrolig deilig å vinne på en dag der ikke så mye fungerer. Det var virkelig en sliteseier i dag. Det karakteriserer vel topplag at de vinner på dårlige dager, sier Sundmoen.

Hun endte opp med sju mål, men var likevel ikke helt fornøyd med egen innsats.

– Jeg gjorde vel også en del rart, synes jeg. Likevel ender jeg opp med sju mål, og det er jo helt greit på en slik dag, sier hun.