Det var ikke fullt på Ullevaal, men VIF-trener Kjetil Rekdal syntes atmosfæren var god likevel. Foto: Scanpix

Tradisjon tro ble byderbyet en jevn og spennende kamp, der atmosfæren på tribunen bekreftet unntakstilstanden som hersker i disse oppgjøret. Grunnet fjorårets bruk av pyro ble Kanarifansen nektet bruk av tifo i dagens oppgjør på Ullevaal. Dette la ingen demper på stemningen, selv om Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener at lagenes tabellplassering forklarer hvorfor det møtte opp bare 12 200 mennesker i dagens kamp.

— Det var en fantastisk atmosfære i dag, men til neste år håper jeg både Vålerenga og Lillestrøm ligger høyere på tabellen. Det bør komme 20 000 tilskuere på disse kampene, sier Rekdal som ble vitne til at det var Lillestrøm tok kommandoen i lokaloppgjøret.

Østli-scoring sendte fansen ut på banen

Etter 12 minutter ble Lillestrøm tildelt frispark ute på den høyre kanten. Med en presis serve lyktes det Petter Vaagan Moen å finne midtstopper Anders Østli inne i feltet. Fredrikstad-gutten fikk god dreis på headingen som forsvant inn hjørnet baken sjanseløs Kongshavn i Vålerenga-målet.

— Det er de viktigste kampene i løpet av året og jeg så hvordan det tok av blant fansen etter scoringen, men det er skuffende at vi ikke vinner, mener Østli som stanget inn 1-0 for bortelaget.

Noen ivrige Lillestrøm-supportere reagerte med å forsøke å storme banen i jubelrusen, og ble belønnet med å bli geleidet ut av Ullevaal Stadion.

Børven utlignet før pause

Etter scoringen tok Vålerenga mer over banespillet, uten at temperaturen på banen overgikk trykket fra de to lags supportere på tribunen.

Fem minutter før pause fikk Daniel Fredheim Holm god plass i mellomrommet foran Lillestrøms forsvarsrekke. Vålerenga-kapteinen snudde seg rundt og fikk spilt gjennom Torgeir Børven som på utsøkt vis satt inn utligningen.

— Det er bra gjort av Daniel (Fredheim Holm) først og så viser Torgeir frem en fantastisk avslutning, konkluderer trener Rekdal med etter kampslutt.

Ampert etter pause

I den andre omgangen var det et høyere tenningsnivå, slik man kan forvente seg i et lokalderby. Dommer Dag Vidar Hafsås måtte dele ut tre gule kort i løpet av ni minutter i innledningen av den andre omgangen. Også på tribunen eskalerte det, ifølge Vålerenga-keeper Kongshavn:

— Man får høre mye merkelig fra tribunen i løpet av en slik kamp, men ingenting av det egner seg på trykk, sier smilende Kongshavn som sikret sitt lag ett poeng midtveis i den andre omgangen

Store sjanser til begge lag

Lillestrøm presset for å få ledermålet. Petter Vaagan Moens avslutning hadde retning mot det venstre krysset, men med et tigersprang hentet Kongshavn frem en mirakuløs redning da det var spilt 70 minutter.

— Det er en ball jeg skal ta. Jeg tror den så bedre ut på TV enn det den egentlig var, sier Kongshavn som var misfornøyd med at Vålerenga ikke tok med seg alle poengene fra kampen mot erkerivalen fra Romerike.

I en spennende andre omgang satt de fleste med en følelse av dette skulle bli avgjort før det var spilt 90 minutter. Trener Rekdal som har måttet svare på spørsmål om oddstips og cupexit mot Rosenborg var nær ved å få en fantastisk avslutning på uken, men Morten Berres avslutning kloss hold traff tverrliggeren.

— Jeg synes vi nærmest å score det avgjørende målet, men uavgjort er et greit resultat. Vi har kun tapt en kamp etter ferien, så vi er mer stabile nå, sier Rekdal til aftenposten.no