Statistikksenter Premier League:

Blackburn-manager Sam Allardyce har for lengst gjort det klart at klubben ønsker å forlenge kontrakten med Morten Gamst Pedersen. Nordmannens avtale gjelder kun ut denne sesongen.

Ifølge avisen Lancashire Telegraph hadde Blackburn forventet å få et svar mandag. Det fikk de ikke, men avisen har snakket med agent Rune Hauge.

Hauge uttaler seg positivt om forhandlingene.

— Ting er positive mellom klubben og Morten, men det er fortsatt noen små detaljer som gjenstår. De små detaljene er ofte avgjørende, sier Hauge ifølge avisen .

Klubber som Fenerbahce (Tyrkia), Olympiakos (Hellas) og Palermo (Italia) har alle vært nevnt som mulige nye arbeidsgivere for Gamsten, som slet med lite spilletid i begynnelsen av sesongen.

Men spilletiden har økt, og det samme har tydeligvis skjedd med trivselen.

- Han trives med fotballen i Blackburn, og han trives i den nye rollen på midtbanen. Alt er bra i Blackburn, ting er positive. Men vi vet ikke hvor lang tid det tar før en avgjørelse blir tatt – det kan skje når som helst , sier Rune Hauge.

28-årige Gamst Pedersen har vært i Blackburn i seks år. Etter en urovekkende start på årets Premier League-sesong, har det tatt seg opp for Gamsten etter at han ble flyttet inn.

VIDEO: Skråblikk på 8. serierunde:

Klyser, fy-fy-språk og Eggen i bur

Totalt useriøs oppsummering av åttende serierunde

Runde 8: Oppsummering full av fy-fy-språk