Allround-NMs første konkurransedag ga få indikasjoner på hvem som er Norges beste skøyteløper for øyeblikket. For selv om Håvard Bøkko vant 500-meteren på skøytebanen i Asker, fulgte Sverre Lunde Pedersen opp med å slå løperen fra Hol på 5000 meter. Bare tre tideler skiller de to skøyteessene før søndagens distanser, 1500 meter og 10.000 meter.

— Det er utrolig jevnt og det kommer til å bli spennende helt inn. Jeg tror den som kommer først i mål på 10.000-meteren også vinner sammenlagt, sier Sverre Lunde Pedersens far og landslagstrener Jarle Pedersen.

Selv var Sverre Lunde Pedersen godt fornøyd med prestasjonen.

— Jeg er godt fornøyd med de to første løpene. Jeg visste at jeg kom til å ligge et stykke bak etter 500-meteren, men jeg klarte å ta inn mye på 5000, sier Fana-løperen.

Håvard Bøkko gikk 500– og 5000-meteren på henholdsvis 38.22 og 6.56.02, mens Lunde Pedersen gikk de to distansene på 38.92 og 6.50.04. ## Intet avgjort

Differansen mellom ham og Bøkko er nå mindre enn den noen gang har vært.

— Jeg har aldri vært så nær Håvard etter dag én. Ingenting er avgjort, sier Lunde Pedersen.

På søndagens to distanser går han og Bøkko i par mot hverandre. Lunde Pedersen tror, som sin far, på en helt jevn 1500-meter, og ser for seg at den avsluttende 10.000-meteren vil avgjøre sammenlagtresultatet.

— Ingen av oss har prioritert 10.000 noe særlig denne sesongen. Jeg vet ikke helt hvor jeg står på den distansen, men det er vel likt for Håvard. Vi får se hvem som er best, jeg skal i alle fall gi alt, sier Lunde Pedersen.

Dårlige forhold

Værforholdene så langt i mesterskapet har vært svært rufsete. Regnvær har gjort isen myk og sterk vind har bydd på fartsproblemer. Det bekymrer ikke Lunde Pedersen.

— Jeg er vant med det meste, jeg trener jo på Slåtthaug.

  • I kvinneklassen leder som ventet Ida Njåtun etter de første distansene. I likhet med Bøkko vant hun 500-meteren, men på 5000 meter ble hun parkert av både Mari Hemmer og Camilla Farestveit på hjemmebane. Hemmer og Sofie Karoline Haugen følger bak Njåtun i sammendraget.