Horn har en lengre periode vært utleid til Viking, og både klubben og spilleren selv har lenge ivret etter å få til en permanent overgang.

Klubbene har for lengst kommet til enighet, og i går ble de siste detaljene i den personlige avtalen klargjort da Horn skrev under på en fireårskontrakt med de mørkeblå.

– Nå har vi fått nok en ung, lovende norsk spiller inn i troppen, og det er bra. Han har ikke spilt mye grunnet skader, men det han har bevist de gangene han har spilt, viser at han er en mann for fremtiden. Derfor har vi valgt å hente han permanent , sier Viking-trener Uwe Rösler til Aftenbladet.

Horn reiste denne uken til Tyskland for å gjennomgå strålebehandling grunnet sin skadde ankel. Han har vært mer eller mindre ute av spill siden i fjor sommer. Nå er han tidligst tilbake om fem uker.

– Det er ikke mange klubber som henter spillere som har vært skadet i sju måneder, men det viser hvilken innstilling han har. Jeg håper og tror han blir frisk igjen og viser seg denne overgangen verdig , sier Rösler.

Glad, men bitter Horn

Horn er selv meget fornøyd med at avtalen med Viking nå er på plass. Oslo-gutten innrømmer imidlertid at det er bittert å gå skadet i starten av oppkjøringen.

– Jeg er veldig fornøyd med fireårsavtalen jeg har inngått med Viking. Det vil gi meg en god sportslig utfordring. Jeg hadde håpet på å komme i gang på nyåret, men beinet er ikke hundre prosent ennå. Det er frustrerende at det går ytterligere én måned før jeg er tilbake , sier 21-åringen på telefon fra München.

Den tidligere Vålerenga-stopperen blir i Tyskland i én uke.

Spillere også for fremtiden: I løpet av de tre siste ukene har Rösler og Viking signert Tomasz Sokolowski og Jørgen Horn. Det gleder tyskeren seg over.

– Vi er i gang med å bygge et lag, og vi forsøker å hente spillere som har sine beste år foran seg. Om to til tre år vil vi ha bygget oss en stamme som kan bli viktig for oss i mange år fremover. Der passer Jørgen bra inn, sier Rösler.