Når Manchester United gjester Camp Nou i kveld, er det første kamp de spiller der siden 1999 – da ble Ole Gunnar Solskjær historisk når han på overtid sikret United mesterligatrofeet.

Den gang sto imidlertid Bayern München på motsatt banehalvdel. Nå er det 2008, semifinale og Barcelona som venter. Et lag som ikke har for vane å tape sine mesterligaoppgjør på hjemmebane. Denne sesongen har de en målforskjell på 10-1 i turneringen. Totalt har de møtt engelske lag 14 ganger på hjemmebane, én gang har det endt med tap.

— Jeg ser på statistikk som tørr statistikk, og ikke noe annet. Men det er sant at hvis du ønsker å vinne på det øverste nivået, da må du absolutt vinne på hjemmebane, sier Barcelona-trener Frank Rijkaard til UEFA.com.

Det har stormet rundt nederlenderen i det siste. Elleve poeng bak Real Madrid med kun fem gjenstående runder er neppe godt nok for supporterne i storbyen på den spanske østkysten. Derfor er det så inderlig viktig for Rijkaard å nå finalen – og helst vinne. Da ”må” de slå engelskmennene i kveld.

— United blir en interessant motstander fordi de i England spiller de sin hjemlige stil – og det veldig godt – mens når de møter europeisk motstand har de fantastiske fotballspillere som tilpasser seg den internasjonale motstanden, sier han.

Hvor gode United-spillerne er, bryr de elleville Barca-supporterne seg lite om. De to siste kampene på Camp Nou har de viftet farvel med hvite tørkler til nederlenderen – de krever hans avgang.

Ender det ikke med hjemmeseier i dag, kan de fort få viljen sin.