Pontus Farnerud ser mot dyreverdenen for å få bukt med sitt langvarige hofteproblem. En såkalt «hanekamsprøyte» skal få den tidligere Stabæk-profilen tilbake på fotballbanen.

Helt konkret dreier det seg om injeksjon av hyaluronsyre, skriver Göteborgs-Posten. Stoffet utvinnes av hanens kam og er ikke uvanlig å bruke ved hofte— og kneproblemer der kortison ikke hjelper.

Farnerud kjenner seg ikke 100 prosent klar etter hofteoperasjonen sin i vinter.

— Det er kjempefrustrerende. Jeg vil så gjerne være med og bidra, men jeg vet aldri om jeg klarer det. Det kjennes OK for det meste, men aldri helt bra, sier 33-åringen til avisen.

Han ga alt under søndagens trening med klubblaget IFK Göteborg, men i etterkant måtte han ha en lang samtale med fysioterapeut Fredrik Larsson.

— Jeg er så lei av å prate om det her, men viljen er stor. Nå har vi en tanke om å sette en sprøyte på tirsdag, sier Farnerud før han avslører det noe spesielle innholdet i injeksjonen:

— Det er noe ekstra. Altså, ingen doping, ha-ha. Hanekaminjeksjon heter det. Det er vel en sjanse å ta, men ikke noe skudd i blinde. Det skal ha en bra effekt.

Mandag spiller Farnerud trolig hjemme mot Mjällby i Allsvenskan. Men stadig venter han på en smertefri fotballhverdag.

— Sist jeg kjente meg helt bra, var nok i starten av forrige høst. Vi får se hva som skjer. Jeg spiller nok noen minutter, for jeg vil så veldig gjerne, sier IFKs midtbaneveteran.

(©NTB)