— Medaljer er ikke noe tema, understreket Jørgen Lennartsson for en måned siden, og begrunnet det med bæringenes sårbarhet for skader og suspensjoner.

Stabæk var da bare ett poeng bak sølvplassen, og unge, fremadstormende Mikkel Diskerud begynte sågar å drømme om at det edleste metallet skulle havne i Bærum.

Savner treningkompisene

Siden har det gått nedover, med tre strake tap etter søndagens kamp mot Odd, og i Stabæk begynner man nå å kjenne konsekvensene av en tynn stall og presset på nøkkelspillere.

- Det er jo ikke bare sånn at når spillere blir borte, så savner vi dem ikke bare i kamper. På treningene, hvor mye av grunnlaget legges, har de også vært viktige, og vil bli savnet, sier ringreven.

- Og selv om treningene den siste uken har vært bra, så har det vel ikke alltid vært sånn, mener Skjønsberg.

Stor belastning på stjernene

Resultatet har vært at Stabæk har måttet fylle på med mange av juniorspillerne på treningene, i tillegg har det vært sørgelig tomt på treningsfeltet under landslagsoppholdene. Slik merkes, og trener Jørgen Lennartsson mener også at belastningen på enkeltspillerne begynner å bli i overkant stor.

- Ta spillere som Mix og Pontus Farenrud. De løper mye, og spiller 90 minutter i hver eneste kamp, det blir mye.

— Men sånn er det, det er tøft, men det er en del av gamet. Jeg tror ikke vi skal skylde for mye på det, selv om det at vi er så tynne kan være noe av årsaken til at vi presterer som vi gjør for tiden.

Med Stabæk fortsatt i vakuum hva gjelder neste sesong, er det lite som tyder på noen snarlig forbedring i bredden. Eller for å sitere en galgenhumoristisk Morten Skjønsberg:

- Vi må vel være så ærlige å si at vi neppe kommer til å få inn så mange nye her med det første.