Alle de tre dommerne hadde 60–54 i favør Brækhus. 41-åringen hadde som forventet god kontroll mot Portillo, som på forhånd var ansett som en enkel motstander i comebacket til «The First Lady» fra Bergen.

VG+ Sport: Se opptak av boksestevnet

– Det var en grei gjennomkjøring, oppsummerte kommentator Erik Nilsen, som har fulgt Brækhus-karrieren tett.

– Vel gjennomført, men ikke den beste hun har gjort i karrieren, la han til.

For det var ikke en imponerende forestilling Brækhus serverte, men kampen handlet nok aller mest om å komme i gang igjen etter en lang pause.

– Jeg var litt rusten i første runde, men i den siste runden begynte jeg å kose meg igjen, sa Brækhus til «The Last Round» etter kampen.

På spørsmål om hun følte seg OK i ringen svarte hun:

– Absolutt! Det var aldri noe tema om at jeg ikke var OK, men det har handlet om å komme i gang med boksing igjen, finne kjærligheten til boksing igjen. Det var det jeg trengte, svarte Brækhus.

Super weltervekt-oppgjøret var stipulert til seks runder, og en noe rusten Brækhus styrte det meste. Særlig i tredje runde var Portillo rystet, men kom seg igjennom runden og kampen uten at den ble stoppet.

Portillo hadde 19 seirer og 15 tap før møtet med Brækhus, men aldri blitt knocket ut. Det skjedde heller ikke på nattens stevne.

Les også: Brækhus går for ny VM-tittel i 2023

Brækhus står nå med 37 seirer (9 på knockout) og to tap i karrieren.

TILBAKE: Trener Johnathon Banks var i hjørnet til Cecilia Brækhus i natt. Foto: VGTV

Dette var den første kampen til Brækhus på 19 måneder. Hun var lenge regnet som verdens beste kvinnebokser uansett vektklasse, og hadde alle de store VM-beltene i weltervekt.

Men Brækhus gikk på sitt første tap i proffkarrieren da amerikanske Jessica McCaskill vant oppgjøret i 2020. Returoppgjøret i mars i fjor endte med en ny seier til McCaskill.

Nå gjenstår det å se om comebacket til Brækhus, i super weltervekt, ender med VM-kamp i løpet av neste år. Britene Natasha Jonas og Terri Harper har for øyeblikket de store VM-beltene i den nye vektklassen til Brækhus.

Cecilia Brækhus jubler når poengene leses opp etter kampen mot Marisa Portillo. Foto: VGTV