– Han er så sliten. Han har noen muskelforstyrrelser og vi ville ikke ta noen sjanser, sier Guardiola til kanalen.

For på en kveld der City slet med å skape sjanser og i det hele tatt score mål, trodde nok de fleste at Haaland skulle spille en rolle som innbytter.

Manager Pep Guardiola byttet inn fire mann, men lystavlen til fjerdedommeren viste aldri nummer ni.

BLE BENKET: Erling Braut Haaland, her ute av spillerbussen og på vei inn til Parken i København tirsdag ettermiddag. Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Usikker til viktig kamp

Ifølge BBC sa Guardiola følgende om Haalands situasjon etter kampen mot Southampton sist helg:

– Han avsluttet den kampen sliten og har ikke klart å restituere bra nok. Det var ikke bra i går, det var litt bedre i dag, men ikke perfekt. Så vi besluttet å ikke ta noen risiko.

Der de fleste trodde at null Haaland-minutter i Parken i København betydde verdifull hviletid før kampen Liverpool søndag, kunne manageren fortelle at det ikke er sikkert Haaland blir klar en gang.

– Vi må se i morgen, jeg håper han blir klar, sier manageren til TV 2.

Med uavgjort kunne han uansett bokføre nok et poeng i gruppespillet, konstatere at de er videre i den gjeveste klubbturneringen og bør kunne vinne gruppen.

– Vi er nære. Vi må reise til Dortmund nå og sikre førsteplassen, sier katalaneren til uefa.com.

Foto: Tabell fra VG Live

– Gir ikke forklaringer

Før kampen var ikke Guardiola like klar og tydelig overfor TV 2 på hvorfor Haaland ble benket for aller første gang siden overgangen til City.

Da begrunnet valget med at nordmannen og fire andre sentrale spillere var slitne. Han ville ha pigge bein fra start mot FC København.

Guardiola fortalte også at han ikke hadde gitt nordmannen en forklaring.

– Jeg gir ikke forklaringer til spillerne. De vil ikke forstå det fordi alle ønsker å spille, sa han.

Nedtur på nedtur

Både Guardiola og Haaland fikk i hvert fall se et Manchester City som trodde de hadde fått en drømmestart på kampen.

Kampen var ikke mer enn et snaut kvarter gammel da Rodri fikk drømmetreff fra distanse. City-spillerne jublet forgjeves.

For minutter senere annullerte dommeren målet etter at lagkamerat Riyad Mahrez var borti i ballen med hånden i forkant.

Samme Mahrez skulle få en en gylden mulighet til å rette opp på straffespark kort tid senere, men FCK-keeper Kamil Grabara reddet mesterlig.

Manchester City-nedturene fikk sitt klimaks etter en halvtime. Venstreback Sergio Gomez taklet en spiller som bakerste mann og fikk marsjordre.

For City ble ikke den andre omgangen noe bedre, men heller svakere.

Med én mann mer overtok FC København i større grad og skapte sjanser – enkelte av dem store – mens bortelaget slet med å finne ut av hvordan de skulle skape de store farlighetene.

Slik forløp stort sett de siste 45 minuttene uten mål noen av veiene.

Dermed endte det 0-0 i Parken.

– Nok en tøff kamp mot et av verdens beste lag. Jeg synes vi kan forlate stadion stolte av oss selv og laget. Vi kjempet hvert eneste minutt, sier FCK-spiller Marko Stamenic til uefa.com.

– Med et tidlig rødt kort, så ble det vanskelig. Men vi kjempet helt til siste slutt og hadde våre sjanser. Vi ville komme hit og vinne. Så det er frustrerende, sier City-spiller Rodri til BT Sports etter kampen