Hovland endte på en delt 13. plass med −10. Han beholder 7. plassen i Fedex cup-sammendraget.

Lucas Glover vant etter å ha slått Patrick Cantlay i omspillet etter at de begge endte på −15.

Håpet om at nordmannen skulle kjempe om seieren begynte virkelig å leve etter de første fem hullene på den siste dagen etter tre birdies.

Da Hovland vant sin første PGA-tittel i 2020 var det første han sa i intervjuet etterpå: «Jeg suger på å chippe».

Akkurat det har han jobbet mye med. Det beviste han virkelig på det femte hullet da han likeså godt chippet rett opp i koppen.

Se den rå birdien her:

Spillet fortsatte egentlig å sitte, foruten én viktig del – puttingen. Hovland spilte seg til flere gode birdie-muligheter, men ingenting satt.

– Puttingen de siste ni hullene har vært helt grusom egentlig. Han har ikke fått i noen ting, sa golfkommentator for discovery Per Haugsrud.

Hovland lå likevel an til å få en svært respektabel plassering. Men så valgte han å satse stort på det 18. hullet. Det endte med at han slo rett i vannet og til slutt ble det en bogey.

Det betyr at han på de fire dagene har slått i vannet tre av fire ganger på det siste hullet.

– Jeg skjønner ikke det der altså. Helt uforståelig. Han har prøvd det før og fått juling to av tre ganger og så prøver han igjen, sa golfekspert i discovery Henrik Bjørnstad om valget til Hovland.

Bogeyen gjorde at han falt åtte plasseringer fra det hadde blitt en delt 6. plass.

– Jeg blir overrasket over valget til Viktor, jeg må si det, fortsatte Bjørnstad.

Slik reagerte han etter å ha slått i vannet på lørdag:

Før turneringens siste runde søndag lå norske Hovland på en delt sjetteplass med −9. Amerikanske Lucas Glover hadde −14 før finaledagen.

Klokken 19.30 norsk tid slo Viktor Hovland ut på siste dag av St. Jude Championship i Memphis, Tennessee. Nordmannen gikk runden sammen med amerikanske Jordan Spieth.

Hovland hadde en fryktelig start på turneringen på torsdag. Han endte åpningsdagen på +2. Men etter to kanonrunder fredag og lørdag kjempet han seg tilbake.

• Turneringen kunne sees på strømmetjenesten discovery+.

Dette er den første av tre turneringer i det svært lukrative PGA-sluttspillet. Vinneren av denne ukens turnering stikker av med 37 millioner kroner.