Fredag kveld melder både sportsavisen Gazzetto dello Sport og nyhetsbyrået ANSA at Solbakken likevel ikke blir å finne i troppen.

Ola Solbakken var oppført på listen som Roma selv publiserte på sin hjemmeside fredag, men lørdag morgen er trønderens navn fjernet.

Mediene hevder at den italienske klubben har gitt Det europeiske fotballforbundet (UEFA) beskjed om at nordmannen likevel ikke skal være med.

Det er tillatt med tre endringer i troppen fra den som spilte i gruppespillet i høst. Men for Roma og tyrkiske Istanbul Basaksehir gjelder litt andre regler. Klubbene inngikk i høst et forlik med UEFA etter å ha misset på Financial Fair Play-reglene, og det kan ha betydninger nettopp for endringer i troppene til Europa-spill.

Og dette kan se ut til å ha gått utover den tidligere Bodø/Glimt-vingen. I januarvinduet har Roma også signert midtstopperen Diego Llorente på lån fra engelske Leeds, mens Georginio Wijnaldum er tilbake i trening og kamp etter å ha vært skadet siden august. Også disse er innmeldt som nye til Europa League-troppen.

Ifølge de italienske mediene fikk klubben – som følge av restriksjonene fra forliket – kun velge to av disse tre spillerne til den nye troppsregistreringen. De hevder at Solbakken ble nedprioritert av trener José Mourinho.

PS! Roma møter Red Bull Salzburg i første utslagsrunde av Europa League 16. februar, men allerede lørdag skal klubben i aksjon. Seriekampen mot Empoli kan du se på VG+ Sport lørdag 18.00.