Herlovsen blir hedersgjest når det norske kvinnelandslaget spiller sin siste kamp i VM-kvalifiseringen mot Albania på Ullevaal stadion tirsdag.

– Endelig får vi en mulighet til å markere og takke av en spiller som har gjort så mye for Norge og landslaget gjennom så mange år, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norges Fotballforbund, Gro Tvedt Anderssen, til VG.

«Isa» spilte sin siste landskamp i oktober 2019. NFF har hele tiden ønsket å hedre storscoreren, men corona-pandemien har gjort det vanskelig å finne den rette anledningen. Nå kommer muligheten.

– «Isa» er invitert til kamp og vil bli hedret i pausen for sine 133 landskamper og 67 mål, noe som gjør henne til den mestscorende spilleren gjennom tidende. Vi er glad for å kunne gjøre det i en offisiell kamp på Ullevaal stadion, sier Gro Tvedt Anderssen.

Isabell Herlovsen scoret tre må borte mot Færøyene i oktober 2019, i det som ble hennes avskjedskamp på landslaget.

Hun endte med 67 landslagsmål – ett mål mer enn Marianne Pettersen. Det første scoret hun mot Frankrike i juni 2005 under EM i England da Norge gikk helt til finalen (tapte for Tyskland).

34-åringen, som egentlig hadde en plan om å avslutte sin landslagskarriere under sommerens EM i England, fikk sin debut på A-landslaget 11. mars i 2005.

– Jeg vet ikke så mye om hva som skal skje, men det er hyggelig å bli satt pris på på den måten, sier Herlovsen til VG.