– Mamma har bedt meg om dette så mye, og så lenge. Hun takler det ikke lenger. Ikke familien min heller. Nina har vært med meg i hele karrieren. Nå er hun gravid, sa Nunes da hun ble intervjuet oppe i buret på det Viaplay-sendte stevnet etter nok en seier.

Nina er ektefellen, også hun MMA-fighter. I 2020 fikk paret sin første datter, og nå venter de sitt andre barn.

Løvemat

Nunes hadde ingen problemer mot Aldana på UFC-stevnet i Vancouver i natt, og poengseieren var fullstendig overlegen. Dermed forsvarte Nunes bantamvekt-tittelen, og har i tillegg fjærvektstittelen.

Etter seieren la hun beltene midt i ringen sammen med hanskene og annonserte at karrieren var over.

GIR SEG PÅ TOPP: Amanda Nunes er MMA-sportens ubestridte dronning. I natt tok hun farvel. Foto: Sergei Belski / Reuters / NTB

Kallenavnet har vært «The Lioness», men nå har løvinnen tatt sitt siste offer i MMA-buret.

Det var ikke uventet at Nunes skulle legge opp. Hun har dominert voldsomt etter at hun for første gang sikret seg tittelen i bantamvekt sommeren 2016 ved å slå Miesha Tate.

Deretter knuste hun Ronda Rousey – i det som ble superstjenens siste MMA-kamp – før blant andre Valentina Schevchenko, Cris Cyborg og Holly Holm ble slått.

Seieren mot Cyborg var for øvrig om fjærvekt-tittelen i 2018, og siden da har Nunes vært dobbeltmester.

Revansjerte tapet

Det eneste tapet på de siste 15 kampene, og siste åtte årene, kom mot Julianna Pena i desember 2021 da Nunes tapte etter en «rear naked choke». Men syv måneder senere tok hun bantamvekt-tittelen tilbake etter en overlegen poengseier mot Pena.

FAMILIEMORO: Amanda Nunes feiret i buret sammen med datteren i natt. Foto: Sergei Belski / Reuters / NTB

Egentlig var det Pena som skulle vært motstander igjen i natt, men hun pådro seg en ribbeinsskade og måtte trekke seg. Dermed ble aldri trilogien noe av, og nå er det trolig for sent.

Selv om MMA-fighteren har en tendens til å gjøre comeback virker Nunes bestemt på at det nå er over.

– Jeg skal reise litt med familien, og jeg skal tilbringe mer tid med familien min i Brasil. Jeg forlot dem da jeg var så ung for å komme hit og jakte på drømmen min, sa Nunes som for øyeblikket er den eneste brasilianske mesteren i UFC.

– Brasilianske fightere, «get your shit together». Skaff dere et belte, okay? Jeg stikker. Takk! sa 35-åringen.