– Det var kaos inne i meg, sier Brækhus når beskriver det hun angrer mest på i proffkarrieren – nemlig trenerbyttet for fire år siden.

– Det valget kostet meg beltene – jeg skulle heller tatt et friår.

Lørdag kveld går Brækhus sin 40. proffkamp. Britiske Terri er motstander i Sheffield Arena. Vinneren sitter igjen med VM-titler (WBA og WBO) i super weltervekt.

Brækhus har igjen Banks, eller «JB» som han kalles, i hjørnet sitt. Amerikaneren var treneren hennes fra 2015 til Brækhus byttet til Abel Sanchez i august 2019.

«Utroskap»

– Jeg hadde reist til USA etter fire kamper i Norge. Jeg var utslitt, og tror kanskje at jeg rømte litt opp i fjellene til Big Bear til Sanchez. JB skulle til Europa for å trene en annen bokser, og jeg orket bare ikke det, har Brækhus tidligere fortalt VG.

Hun har også snakket om trenerskiftet i podkasten «Jeg skulle ønske jeg visste ...».

– Der beskriver du det som utroskap?

– Ja ... Det var vel et klassisk eksempel på selvsabotasje.

Med Sanchez som trener ble det først seier mot Victoria Bustos, men så kom de to tapene mot Jessica McCaskill og VM-titlene i weltervekt var borte.

– Det opplegget med å trene i høyden i Big Bear var ikke min greie, og stilen var forskjellig fra det jeg var vant med.

– Abel Sanchez hadde sitt gym et fast sted. Det var så forlokkende at jeg mistet litt oversikten over hva som gjorde at jeg hadde vært så god som jeg var, er Brækhus sin forklaring på hvorfor ikke samarbeidet stemte.

To tap

Etter karrierens to første tap vurderte Brækhus å legge opp, noe som ville vært fullt forståelig i en alder av 41 år og etter en fantastisk karriere.

Men hun følte noe var uoppgjort, og bestemte seg for å gå opp en vektklasse – dersom hun fikk med seg Banks på prosjektet.

– Jeg måtte godsnakke med ham, men jeg kjenner ham godt og visste hvilke knapper jeg skulle trykke på. Han gjorde seg litt kostbar, men tok meg tilbake, sa Brækhus til VG i Dublin i mai.

FØRTE DEM SAMMEN: Tom Loeffler (t.h.) bidro til at Johnathon Banks og Cecilia Brækhus fant hverandre igjen. Dette bildet er fra Dublin i mai. Foto: Per Opsahl / VG

Banks har en litt annen versjon. Han fortalte til VG i mai at han første gang sa ja til å trene Brækhus fordi tungvektslegenden Vladimir Klitsjko spurte.

Sa nei flere ganger

I fjor var det den amerikanske promotoren Tom Loeffler som måtte «overtale» Banks.

– Det er to mennesker som betyr mye for meg. Jeg ble ikke såret da Cecilia byttet trener, men skulle hun komme tilbake måtte ting stemme. Det er ikke noe poeng å bruke tid på det ellers, forklarte Banks til VG og beskrev gjenforeningsprosessen slik:

– Cecilia kom til meg som en såret soldat. Vi trente litt sammen, men jeg så at hun manglet noe og sa faktisk nei et par ganger. Jeg kunne ikke sette fingeren på hva det var, men det tok tid før ting stemte, sa Banks.

Stemmer det mot Harper lørdag kveld kan duoen juble for VM-titler igjen.

PS! Stevnet sendes direkte på strømmetjenesten DAZN.