«Det var absolutt toppnivå, noe vi aldri ellers opplever i lagidretter i Trondheim om dagen. Hva vi skal sammenligne det med? Ikke så enkelt, men at det var nettopp på denne dagen i 1999 Rosenborg slo Borussia Dortmund 3–0 på bortebane i Champions League kan i hvert fall nevnes. Noe er sammenlignbart», skriver Løfaldli etter Kolstads 34–30-seier over det tyske mesterlaget.

Jan Derek Sørensen (2) og Fredrik Winsnes scoret i den mektige RBK-seieren i Champions League for 24 år siden.

Onsdag het Kolstad-heltene foruten Sagosen (8 mål), Sigvaldi Gudjónsson (10 mål), Gøran Johannessen (5 mål), Magnus Abelvik Rød (4 mål), Adrian Aalberg (4 mål) og keeper Torbjørn Bergerud.

RBK-SUKSESS: Jan Derek Sørensen scoret to da Rosenborg slo Borussia Dortmund 3–0 på bortebane i 1999. Foto: EDGAR R. SCHOEPAL / AP / NTB

Også i Tyskland får Kolstad-seieren oppmerksomhet. Det tyske mesterlaget gikk på sitt fjerde tap på seks kamper.

– Krise-Kiel rotet til møtet med eksen, skriver Europas største avis, Bild.

«Eksen» er selvsagt Sander Sagosen, som dominerte kampen mot gamle lagkompiser.

– Det ble bare kult for ham, melder den tyske avisen.

– Internasjonal idrett av ypperste klasse, bortimot stappfull hall og fantastisk stemning. Nå ser alle hva som er potensialet i Kolstad-prosjektet, skriver Adressa-kommentatoren.

7121 tilskuere avsluttet kampen i eufori i Trondheim Spektrum. Kolstad har på sine tre første hjemmekamper i Champions League trukket til sammen 17 853 til Trondheims storstue for innendørsidrett.

– Ja, det var fortsatt noen ledige tribuneseter, men merkbart mer stappet enn i den første kampen mot Kielce. Du måtte faktisk anstrenge deg litt for å finne dem, og med alt som foregikk på banen var det ikke særlig tid til det, mener Birger Løfaldli.

Han minner om at langt fra alle sorger er slukket for klubben som måtte foreta et kraftig lønnskutt i juli.

– Og så ligger det naturligvis et «men» her. For alle spørsmålene som er stilt de siste månedene gjelder fortsatt. Hvor vanskelig er den økonomiske situasjonen? Hvor mange sponsorer mangler? Blir stjernespillerne værende også etter jul? Er dette et rent luftslott? For ja, det kan være at dette eventyret er over etter denne høsten, minner han om.

I de neste Champions League-kampene møter Kolstad Aalborg på bortebane 25. oktober og PSG på hjemmebane 15. november.