Like før jul ble han operert for en prolaps i ryggen. 33-åringen skulle etter planen starte opptrening i starten av februar, men slik blir det ikke.

Strandberg ble operert på Martina Hansens Hospital. Så gikk det galt.

– Etter operasjonen inntraff en komplikasjon som førte til en livstruende blodpropp i venstre bein og opp i magen, opplyser Vålerenga-lege Erik Rosenlund.

Midtstopperen ble deretter hasteoperert på Ullevål sykehus i midten av januar.

– Dette er naturlig nok en livskrise for meg. Jeg har spilt fotball hver dag siden jeg lærte meg å gå, og var absolutt ikke klar for å gi meg. Nå er alt tatt ifra meg. Fotballkarrieren er over. Jeg var klar for å kjempe for Vålerenga og landslaget, og dette er et stort sjokk.

Ståle Solbakken hyller Stefan Standberg og kaller ham en glimrende lagspiller og spiller.

Senere på tirsdag kom Strandberg med en oppdatering på Instagram.

«Hva det har betydd for meg. Elsket det hver dag. Kommer til å savne det hver dag. Trenger litt tid på å komme meg nå, så kommer jeg tilbake med mer…».

Totalt har Strandberg spilt 75 kamper med den norske landslagsdrakten. 36 av dem har vært for A-landslaget.

Strandberg hadde en lengre pause, 2016–2020, uten å spille for Norge. Men etter Ståle Solbakkens tok over, har han vært fast i det norske forsvaret.

Midtstopperen fra sørlandet har vært i Vålerenga siden sommeren 2022. Det endte dårlig med nedrykk fra Eliteserien til OBOS-ligaen før jul.

Se noen av Strandbergs øyeblikk for Norge her:

Han kom til Oslo fra et opphold i italienske Salernitana. Strandberg har også vært i Trapani i Italia, og har flere år i russisk fotball (før krigen i Ukraina) i Ural og Krasnodar. Samt et låneopphold i tyske Hannover.

Før han ble proff i utlandet, var Strandberg i Lyngdal, Mandalskameratane, Bryne, Vålerenga og Rosenborg.

I løpet av karrieren har tjent godt over hundre millioner kroner som fotballspiller. På skattelistene sto han oppført med fem millioner i årsinntekt og 11,5 million kroner i formue i 2022.