– Er det mulig?! utbrøt TV 2-ekspert og skiskytterlegende Ole Einar Bjørndalen da Thingnes Bø satte sitt 20. treff for dagen.

Torsdag gikk herrene historiens andre kort-normaldistanse i neste OLs løyper i Anterselva, på omtrent 1600 meters høyde.

Der leverte verdenscupleder Johannes Thingnes Bø et feilfritt løp. Thingnes Bø tok sin 78. verdenscupseier på overlegent vis – han var mer enn halvannet minutt foran storebror Tarjei på annenplass.

– Jeg er tilbake i gamet, og det er godt, sier Thingnes Bø til TV 2 etter seieren.

– Det er noe helt eget på en normal. Å skyte 20 treff og vinne er så sjelden jeg får til, så da blir man ekstra glad. Det er en av de høyeste prestasjonene man kan gjøre som skiskytter, sier Thingnes Bø til TV 2.

Thingnes Bø var helt ferdig da han kom i mål og ble liggende i målområdet.

– Det var nesten som å gå på ski med litt promille i kroppen. Det var vanskelig å holde balansen, sier 30-åringen og gliser.

Han sier to gode treningsøkter tidligere i uken ga uttellingen han hadde håpet på.

– Jeg hører det selv, det høres helt idiotisk ut, sier Thingnes Bø.

Det så lenge ut til å bli en kamp mellom Thingnes Bø og Sturla Holm Lægreid. Lægreid ledet med 4,8 sekunder til Thingnes Bø før tredje skyting. Da ble det to bom og halvannet minutt tilleggstid på Lægreid, som skjøt seg ut av seierskampen.

Storebror Bø skjøt 18 av 20 treff, men holdt god fart i sporet. Johannes Kuehn fra Tyskland tok tredjeplassen.

– Jeg føler jeg får bra uttelling med annenplass, for med to bom pleier man å være akkurat utenfor (pallen), sier Tarjei Bø til TV 2.

Storebror var mektig imponert over lillebrors fantomløp.

– Han er den største skikunstneren av oss alle, sier Tarjei om lillebror Johannes.

Thingnes Bø slet med sykdom og måtte stå over stafetten i Ruhpolding forrige uke, men var tilbake til de individuelle konkurransene.

– For en løper Johannes er. Han er ikke i toppform, men likevel klarer han å sette sammen et ekstremt imponerende løp, sa Bjørndalen etter Thingnes Bø var i mål.

Johannes Dale-Skjevdal kom på fjerdeplass, ett minutt og 47 sekunder bak med tre bom. Dale-Skjevdal ble slått med 3,7 sekunder av Johannes Kuehn i kampen om pallen.

PS! Vetle Sjåstad Christiansen kom på sjetteplass, Sturla Holm Lægreid på 25. plass og Endre Strømsheim på 27. plass.

PS 2! Neste individuelle løp er fellesstarten søndag. Der er Vebjørn Sørum hentet inn, så Norge har syv herrer på start. Rennet sendes på TV 2 klokken 12.30 og kan følges i VG Live.