I Bergen tok Arna-Bjørnar sine tre første poeng for sesongen da de sjokkerte Brann i lokaloppgjøret. Arna-Bjørnar-kaptein Stine Hovland satte seiersmålet etter 60 minutter.

– Det kunne ikke ha truffet på en bedre dag. Det var litt ekstra kjekt at det var mot Brann. Det er storesøsteren vår og de vi ser opp til, og de vi ønsker å spille mot. Så vi er stolt, og det er så deilig, sier Hovland til BA etter kampen.

På de seks første kampene i Toppserien stod Arna-Bjørnar med null poeng.

– Det er fantastisk gøy å se den innsatsen vi legger ned. I dag går vi ut og har ingenting å frykte. Måten vi jobber på er knallbra, så det er fortjent at vi får oss noen poeng etter hvert, sier Arna-Bjørnar-trener Thomas Mørk.

Bunnlaget tok først ledelsen fullt fortjent da 23 minutter var spilt på Stemmemyren. Sigrid Aas styrte et lavt innlegg i nettet.

I LEDELSEN: Arna-Bjørnar feirer etter at Sigird Aas satte 1–0 i første omgang mot Brann. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Marthine Østenstad utlignet ti minutter senere for fjorårets serievinner. Men med 2–1-målet til Hovland sørget Arna-Bjørnar for bergensernes andre tap så langt denne sesongen – og sin første seier.

Brann ligger nå på fjerdeplass på tabellen – fem poeng bak serieleder Vålerenga.

IKKE TIL Å TRO: Branns Marthine Østenstad. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Avaldsnes-trener John Arne Riise gjorde tre bytter med ti minutter igjen å spille mot Rosenborg. Det ga umiddelbar effekt.

Ida Natvik kom inn for Kristina Svandal og brukte bare ett minutt på å utligne for Avaldsnes.

Etter en bunnsolid førsteomgang fra John Arne Riises jenter gjorde de det vanskelig for Rosenborg som ligger på annenplass i Toppserien.

Den andre omgangen startet tilsvarende for Avaldsnes, men omgangen var likevel bare syv minutter gammel da Rosenborg tok ledelsen ved Celine Emilie Nergård.

Trønderne presset voldsomt på for tre poeng, men et skudd i stolpen helt på tampen var det nærmeste de kom seier.

Dermed klatret Avaldsnes opp på 6. plass, mens Rosenborg fremdeles ligger på andreplass à poeng med Vålerenga.

JUBEL: John Arne Riise og Avaldsnes tok ett poeng hjemme mot Rosenborg. Her etter 2-1-målet under kvalifiseringen til Toppserien kvinner mellom Avaldsnes og Øvrevoll Hosle på Avaldsnes i fjor. Foto: Jan Kåre Ness / NTB