Landslagssjef Christian Berge måtte ta en alvorsprat med spillerne i sin siste timeout ti minutter før slutt, da det fortsatt bare skilte to mål mellom de to lagene.

– Jeg følte meg ganske trygg på at dette skulle gå. Vi har andre løsninger som vi kunne tatt frem, men du ønsker ikke å bruk alt. Vi har nøkler til å låse opp det meste, lover Christian Berge til foran kampene mot Tyskland og Frankrike.

Han ba spillerne høre nøye etter, og ga klare angrepsinstrukser mot et argentinsk lag som begynte å bli slitne. Det så ut til å hjelpe, og Norge dro til slutt i land seieren med 27–23.

Mot slutten av matchen lyktes for øvrig forsvarskjempen Magnus Gullerud med en frekk detalj:

– Vi tapte kampene de siste 10 minuttene. Vi gjorde feil vi ikke kan gjør på dette nivået, sier Argentinas stor stjerne, Diego Simonet - playmakeren som ledet Montepellier til seier i Champions League i 2018.

– Det startet forrykende, også rullerer vi litt. Det blir litt mye - og for mange ukjente momenter. Samtidig møter vi et bra lag. De står tøft defensivt, begynner å tro på ting og blir mer offensiv, mener Berge.

Sander Sagosen ble kampens toppscorer med sju mål. Han mener det burde vært flere. Sjansesløseriet er noe som må bedres, slår han fast.

– Det var en fin kamp fra start. Vi kommer godt ut og spiller bra, men så slipper vi dem litt lett inn i kampen igjen. Det er helt klart ting vi må rette på. Vi brenner for mange 100 prosent-sjanser, sier Sagosen til VG.

Se intervju med stjernespilleren her:

Det tillot argentinerne til å komme inn igjen i kampen i førsteomgang.

– Dette har vært en dårlig norsk periode. Det er kjedelig at vi slipper Argentina inn i kampen. De kan være en sliten «Pitbull» å ha hengende i leggen, sa Eurosports håndballekspert, Ole Gustav Gjekstad, etter at det norske laget gikk fra å lede 9–3 til 9–9 på resultattavlen, seks minutter før pause.

– Argentina hadde en kampplan om å gå tøft fysisk til verks. Det var en del situasjoner som jeg synes var merkelig utpå der. Det var i overkant tøft, sier Berge som pådro seg gult kort tidlig for protester i en situasjon hvor Magnus Jøndal ikke fikk straffe.

Argentina pådro seg syv tominutters utvisninger.

Christian O’Sullivan er hakket mer kritisk til prestasjonen enn det landslagssjefen er, og spesielt den målløse perioden.

– Vi faller noen prosent i nivå, både offensivt og defensivt. Det er ikke godt nok. Argentina er ikke et lag vi skal ha en 0-6-periode mot. Vi må være med i 60 minutter. Det har vi ikke klart enda, sier O’Sullivan til VG.

Christian Berge var langt fra tilfreds med alt han fikk se mot Argentina. Foto: Bjørn S. Delebekk

Norge gikk til pause på stillingen 13–12 etter at Magnus Jøndal satte ballen i nettet i omgangens siste sekund.

– Vi gjør en god start og forsøker å rullere noen spillere. Da blir det jevnere enn vi hadde håpet på, sier Magnus Gullerud til VG.

– Det er aldri en god følelse med 0-6 i sekken. Vi måtte bare prøve å snu det, følger Harald Reinkind opp.

Se intervju med Reinkind og Magnus Abelvik Rød her:

Det sto i sterk kontrast til det som skjedde tidligere i omgangen.

Magnus Abelvik Rød startet ballet, før godt forsvarsarbeid og klønete argentinsk undertallsspill sørget for at Norge var foran med fire allerede før ti minutter var spilt.

I starten av den andre omgangen florerte det med tominuttere, og et Norge som sløste med sjansene. Selv om de norske spillerne startet omgangen bedre enn de avsluttet den første, klarte de aldri helt å riste Argentina av seg.

Se hva landslagsjefen sier i dette intervjuer her:

Petter Øverby levde farlig, og fikk to tominuttere. Han mener de norske spillerne var nødt til å svare med fysikk.

– De setter noen sperrer som er helt på kanten av regelverket, men da må man gå på med fysikk, sier Øverby til VG.

Halvveis ut i omgangen sto det 22–19, før det endelig begynte å klaffe igjen. Med fem minutter igjen på klokken, ledet Norge med fem. Det endte til slutt 27–23.

Målvakt Kristian Sæverås og Simen Holand Pettersen kom på banen for første gang i OL. Keeperen scoret Norges femte mål.

– Jeg er veldig fornøyd med min egen start, sier han.

– For meg var det veldig viktig å få sjansen, få kjenne på spenning og være ferdig med første kamp, sier han. Også Kevin Gulliksen fikk en real sjanse med å spille hele kampen på høyrekanten. Han takket for tilliten med fire scoringer.

– Jeg gjør en helt ok kamp, men jeg kunne vært mer invlovert, sier han.