NFF vurderer stevning mot TV 2

Norges Fotballforbund (NFF) vurderer å stevne TV 2 etter at kanalen viste mål fra Eliteserien i sin FotballXtra-sending søndag.

Publisert:

TV-TVIST: Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt, har fått en TV-tvist i fanget. Foto: NTB scanpix

  • NTB
  • Roar Lyngøy
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Det er Fotball Media (eier av TV-rettighetene) som har tatt en prinsipiell beslutning om at det kan bli aktuelt med en stevning dersom vi ikke når fram på andre måter. Men det er altså ikke tatt ut noen stevning mot TV 2, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

Det var Nettavisen som onsdag meldte at NFF hadde tatt ut en stevning mot TV 2, men det er altså ikke tilfellet. Bakgrunnen er diskusjonene omkring TV 2s løsning rundt Eliteserien-scoringene søndag.

Les også

TV 2-sending vekker harme: – Det er utspekulert

Les også

NFF mener at TV 2 ødelegger for fotballen: - Dette er viktig for oss

Det er Discovery som har kjøpt rettighetene til Eliteserien, men TV 2 mener de kan sende målene og peker på den såkalte nyhetsretten.

– Når fotballen ser gjennom dette, tror jeg de vil se at det er i tråd med nyhetsretten. Men vi er forberedt på at dette kan havne i retten. Vi i TV 2 har gjort en grundig vurdering i forkant av dette, sa TV 2s nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther til NTB mandag.

Discovery betalte 2,4 milliarder kroner for å kjøpe fotballrettighetene. De mener at TV 2s løsning med å putte inn Eliteserien-mål i hyppige nyhetssendinger er et brudd på regelverket.

Møte onsdag

Bergens Tidende er kjent med at det var møtevirksomhet mellom NFF/Fotball Media og TV 2 onsdag. Her la partene frem sine synspunkter, uten at man er enige. Dermed tyder mye på at også onsdagens FotballXtra vil bli sendt med fortløpende målshow.

Det paradoksale er at Discovery gjennom sin avtale med Fotball Media må legge sitt målshow på betalkanal, mens altså TV 2 legger ut målene i åpne kanaler.

Dette vil NFF og Fotball Media ha en slutt på, men TV 2 tolker altså reglene på en helt annen måte.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. TV 2