BRANN — AALESUND 2-1:

Brann Stadion (Sunnmørsposten): Gårsdagens 2-1-tap mot Brann var AaFKs 18. bortekamp på rad uten seier. Det betyr at Aalesund har den verste rekken av sammenhengende bortekamper uten seier noensinne i Norges øverste divisjon, ifølge Infostrada Sports.

Rekken uten seier handler om fortløpende kamper som ikke er avbrutt av en eller flere sesonger i lavere divisjoner. Før gårsdagens kamp sto både Aalesund og Strømsgodset (2008/2009) med 17 kamper.

– Vi nærmer vel oss den samme rekken uten tap på hjemmebane , kontrer AaFK-trener Kjetil Rekdal til Sunnmørsposten.

– På bortebane kommer svakheten vi har i fremste rekke tydeligere fram. I dag har vi en bleik Sellin, Myklebust og Phillips. Vi må ha en bedre fremste rekke om vi skal vinne slike kamper borte, sier han.

Aalesund har hatt flere gode bortekamper i det siste, men har slitt med å avgjøre disse til seier.

Mot Brann var det nok en lovende start, men en kjempebrøler fra keeper Sten Grytebust sørget for at Brann tok ledelsen ti minutter før pause.

– Jeg så ballen sent, og var i veldig dårlig balanse. Det var tungt å se at den gikk i mål, men jeg måtte bare tenke på at det var nok tid igjen til å snu kampen , sier en svært skuffet Grytebust.

Han forsøkte å sette i gang tidlig etter et Brann-angrep, men utsparket hans traff bakken og gikk til Austin. Lobben hans klarte keeperen å rote inn i eget mål.