Denne uken har du kun hatt én mulighet til å se en Champions League-kamp på tv, dersom du ikke abonnerer på Viaplay eller Viasats sportskanaler. Det var kampen mellom Borussia Dortmund og Real Madrid tirsdag.

Resten av kampene er fordelt på betalkanalene, og onsdag er det ingen av kampene som er inkludert i grunnpakken i tv-abonnementet ditt.

Slik kommer det også til å bli fremover og ut turneringen, sier Line Vee Hanum, pressesjef i Viasat.

— Oppsettet for denne UEFA Champions League-sesongen er satt. En kamp sendes på Viasat 4 på tirsdager, resten sendes på betal-tv. Dette gjelder også under semifinalene, sier Hanum til Aftenposten. Finalen vil sendes åpent på Viasat 4. ## Ingen store reaksjoner

Dermed er du avhengig av å utvide tv-pakken din eller skaffe deg Viaplay for å se flesteparten av kampene.

— Sportsrettigheter er svært ettertraktet i alle mediehus, og de blir stadig dyrere - og da må vi finne nye måter å kapitalisere på de rettighetene vi har, sier Hanum.

Mens det vakte store reaksjoner da TV 2 økte prisen på sitt Premier League-abonnement samtidig som de mister rettighetene til for eksempel FA Cupen, forteller Hanum at de store reaksjonene har uteblitt hos Viasat. Men Viasat har i motsetning til TV 2 ikke økt prisen på Viaplay-abonnementet.

— Vi opplever at dette har fungert fint, og har ikke fått så mange negative tilbakemeldinger. Kanskje seerne begynner å få forståelse for at sportsrettigheter koster, sier Hanum.

Betaler mest

Det var altså mange som reagerte da TV 2 satte opp prisen på sitt fotballprodukt, selv om tilbudet er dårligere enn forrige sesong.

Legger du til 299 kroner i måneden for Viaplay, blir det dyrt å følge med på internasjonal og nasjonal fotball.

Faktisk betaler nordmenn mest i Skandinavia for tv-fotballen.

Når den norske fotballen neste år skifter kanal, blir det enda dyrere for deg som vil se det beste fra norsk, engelsk og internasjonal fotball. Da må man ha TV 2 Sport Premium for å se engelsk fotball, Viaplay for å se Champions League (pluss spansk og italiensk), samt et eget abonnement for norsk fotball.