Med 2.01,82 i innendørslandskampen i Växjö lørdag ettermiddag satte Hedda Hynne sin andre norske rekord i vinter. Dermed åpnet to av tre dører seg for resten av sesongen. Hun er kvalifisert til å delta i innendørs-VM i USA i midten av neste måned, og hun har allerede greid kravet til EM i Amsterdam i juli.

Det tredje kravet er det verre med, OL-kravet. IAAF forlanger 2.01.50, men det er ikke godt nok for Olympiatoppen.

— Det er litt kjipt at Olympiatoppen ikke godtar det internasjonale kravet, men de vil at vi skal ha mulighet for å bli topp 12. Derfor er det norske kravet 2,00, sier telemarksjenta som bor i Trondheim.

— For to år siden sa treneren din (Erik Sakshaug) at du skulle nærme deg 2,00 – eller bryte den grensen?

— Å, sa han det? Ja, det ville være stort å greie det kravet. Målet er å komme under 1,59, og jeg trenger ikke å nøye meg med like under heller, sier 25-åringer og humrer.

— Da er det ikke så langt igjen til Ingvill Måkestad Bovims norgesrekord på 1.59,82?

— Nei, alle som løper 800 meter vet om den tiden. Jeg har tenkt å snuse på den, forteller Hynne, som utendørs er Norges fjerde beste gjennom alle tider med 2.02,24. ## Trener alene

Heddas tidligere treningspartner i Trondheim flyttet til Oslo, så nå er hun alene med trener Sakshaug. Og litt selskap innimellom.

— Olympiatoppen Midt-Norge følger meg opp med litt basistrening. Og så er jeg litt med Strinda videregående, der jeg trener aerob med gutta. Ellers er det vanskelig å finne matching. Men planen er likevel å bli i Trondheim. Støtteapparatet er bra, mener Strindheim-løperen, som har trappet ned studier. Nå er det bare trening som gjelder. Og noen mesterskap.

— Jeg har ikke helt bestemt meg om jeg skal delta i innendørs-VM. Får prate med Erik om det, men det hadde sikkert vært en kjempeopplevelse. Det høres interessant ut, sier Hedda, som tenker langsiktig.

— Det hadde vært stort å komme til Rio, men det er i OL 2020 jeg skal være på mitt beste. Kanskje kan jeg kjempe om medalje? Det hadde vært greit å få med erfaringen fra i år.

Doping helt fjernt

- Hva tror du om konkurrenter og doping?

— Jeg tenker ikke så mye på det. Bare håper at de som står ved siden av meg har en fair holdning - som jeg selv har. Det er trist at noen tar snarveier. Det er så fjernt fra min virkelighetsoppfatning, sier Hedda Hynne, som foretrekker det trønderske kostholdet.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen: