Ronaldinho ble regnet som verdens beste fotballspiller på midten av forrige tiår, og fikk blant annet gullballen i 2005. Derfor ble Henrik «Henke» Larsson overrasket over Ronaldinhos kompliment da svensken ankom Barcelona i 2004. — Dagen vi ble kjent var jeg veldig spent og han fortalte meg at han hadde beundret meg under VM i 1994. Øynene hans strålte. Jeg trodde han tullet med meg, men han sa «du er mitt idol». Og siden det kalte han meg «idol». Er det ikke sprøtt?, sier Larsson i et intervju med det tyske bladet «11 Freunde».

Larsson var fast på det svenske laget som til slutt vant bronse i 1994. Han scoret også et av målene da Bulgaria ble slått 4-0 i bronsefinalen.

- Den lykkeligste personen i verden

Larsson forteller at det var en glede å ha Ronaldinho rundt seg i Barcelona-dagene.

— Med ballen i beina var han den lykkeligste personen i verden. 98% av dagene, og jeg overdriver ikke, strålte han. Når han gikk inn i garderoben om morgenen ble du automatisk i godt humør, forteller Larsson.

Ronaldinhos prestasjoner dalte betraktelig etter VM i 2006, og i 2008 solgte Barcelona ham til Milan. Larsson spilte for Barcelona til 2006. Den dag i dag er svensken trenger i Allsvenskan-klubben Falkenbergs FF.

LES OGSÅ: