KITZBÜHEL: Aksel Lund Svindal var uheldig og kjørte ut i fredagens superkombinasjon i østerrikske Kitzbühel.

Svindal vant super-G tidligere fredag og hadde det aller beste utgangspunktet, men denne gangen holdt det ikke.

Norsk OL-håp:

Aksel Lund Svindal kjørte ut i slalåmdelen av fredagens superkombinasjon og pådro seg samtidig en strekk i det venstre beinet. Foto: NTB scanpix

33-åringen kjørte ut tidlig og ble i målområdet geleidet ut av personer i det norske støtteapparatet. De frykter at han har pådratt seg en strekkskade etter at han hektet i en port og kjørte ut.— Aksel er litt stiv i hamstringen, men akkurat nå er det ingen fare for morgendagens utfor. Han kommer til å kjøre med noen smerter, men det har en utforkjører alltid,sier Christian Mitter, landslagssjefen til Aftenposten litt før klokken 19.30 fredag kveld.

Svindal ble kjørt rett til hotellet i Kitzbühel for nærmere undersøkelser like etter han kom til målområdet etter fredagens slalåmomgang.

— Han fikk en liten rotasjon. Han kjente det litt i låret, men det er ikke noe alvorlig. Nå tar vi ham kjapt til hotellet og gjennomfører en sjekk, sa alpintsjef i Norges skiforbund Claus Ryste.

Klokken 18.39 sto en tilsynelatende helt ok Svindal på podiet og hørtenasjonalsangen.

— Jeg tror jeg starter i morgen. Hamstringen er litt stiv, men jeg tror ikke det skal bli noe problem å starte, sa Svindal til østerriksk TV.

Har du fått med deg dagens mest leste sportssak?

— Kjører nok i morgen

Kort tid etter rennet ble det bekreftet fra den norske leiren at Svindal har pådratt seg en strekkskade i det venstre beinet, men det var usikkert hvor alvorlig det er.

Skaden ble iset ned, og han ble med på premieutdeling og nummertrekning fredag kveld.

- Er det noe fare for at han ikke kan kjøre utforrennet i morgen?

— Nei, det kan jeg ikke tenke meg. Han kjørte jo ned for egen maskin. Før vi kan gi et endelig svar på det, må vi se nærmere på ham, men han kjører nok i morgen, sa Ryste til pressekorpset i målområdet.

Verdenscuplederen er den største favoritten i morgendagens utforrenn.

Trippel fransk

Svindal hadde sjansen til å øke sin ledelse i den sammenlagte verdenscupen mot hovedmotstander Marcel Hirscher fra Østerrike. Hirscher hektet nemlig også han og ble disket fra konkurransen tidligere i slalåmomgangen.

Heller ikke Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde lyktes i slalåmdelen og endte et godt stykke ned på resultatlisten.

På pallen ble det trippel fransk ved herrene Alexis Pinturault, Victor Muffat-Jeandet og Thomas Mermillod-Blondin.

— Frykter du at Aksel ikke kan kjøre i morgen, Kjetil Jansrud?

— Nei, dessverre, sier han og ler rått.