Dette er landets raskeste kvinnelige spisspar. Kristy Moore (t.v.) og Stine Frantzen. (Foto: Ann Sissel Jenssen)

Harstad-jenta er målt til Norges kjappeste kvinnelige fotballspiller. Og med den ekstreme løpskraften til britisk/australske Moore, tør Bladet Tromsø slå fast at Fløya har landets raskeste spisspar.

– Stine er målt til landets kjappeste. Og Kristy er ikke stort tregere. Så du kan trygt si at de er av de kjappeste angriperne ja, støtter Fløya-trener Jan Aksel Odden opp.

Moore parkerte forsvarer etter forsvarer med sine giftige løp i bakrommet i fjor. Mens Frantzen parkerte hele A-landslaget for vel et år siden.

– Jeg var raskest på 40-metertesten på landslaget. Men jeg husker ikke tiden, sier hun litt sjenert.

Men det gjør Bladet Tromsø. Frantzen løp inn til den imponerende tiden 5,30 — som er på nivå med tidenes raskeste norske lyntog, Marianne Pettersen.

— Det var greit å få det resultatet. Men det er jo et år siden, forsøker hun seg.

Jentene er dog helt enige i at det kan bli lønnsomt å kunne bevege seg hurtig.

– Med hurtige angripere blir det vanskelig å ta oss, medgir Frantzen.

– Kombinasjonen blir interessant, sier Moore.

Begge to er spesielt vanskelige å hanskes med når Fløya spiller ballen bak forsvarerne.

– Jeg føler selv at jeg er flink til å «time» løpene i bakrom. Jeg liker dem. Og de er nok en av styrkene mine, mener 21-åringen.

Men jentene formoder at de ikke har satt seg noen målsetning om hvor mange mål de skal score i årets sesong.

Moore ble toppscorer i Toppserien med 20 scoringer. Frantzen rakk fire gjennom en turbulent sesong, der skader førte til at hun kun spilte ti kamper.

– Jeg har ikke satt noe antall. Jeg er mer opptatt av å spille, hevder 28-åringen.

– Og vi har mange målscorere i laget. Både offensivt og defensivt. Det viktigste er ikke at jeg scorer, men at laget gjør det, sier Frantzen solidarisk.

Det som er klinkende klart er at Jan Aksel Odden har et delikat problem foran årets sesong. Foruten de to lyntogene, skal det vanskelig gjøres å vrake Tone Heimlund og Veronica Stefanussen.

– Jeg kan ikke tenke meg at stallen har vært bedre før, sier Odden.

Offensivt ser Fløyas rekker prikkfrie ut. Bakover er bredden – eller snarere sagt den manglende bredden – det som skaper grunn til bekymring.

PS! Fløya møter Trondheims-Ørn i dag kl. 18.00 og i morgen kl. 10.30. Dagens lag ser trolig slikt ut: Astrid Johannessen - Ann Helen Brekke, Ingrid Mellem Mortensen, Camilla Karlstrøm, Runa Vikestad - Arna Heimlund, Katrine Pedersen - Anneli Giske, Tone Heimlund, Kristy Moore - Stine Frantzen.