West Ham sier de vil utestenge bråkmakerne som var involverte i slåssingen under cupkampen mot Chelsea onsdag kveld.

West Ham vant kampen 2-1, men det var ikke det mest oppsiktsvekkende. Det var det som skjedde på tribunen. TV-bildene viste at vaktene kjempet en desperat kamp for å holde rivaliserende fans atskilt og dermed unngå at det oppsto masseslagsmål.

Masseslagsmålet ble unngått, men skaden og elendigheten var allerede skjedd.

Straff

I en pressemelding skriver klubben at de jobber med å identifisere de involverte slåsskjempene og at de kan vente seg harde straffer.

– Selv om situasjonen kom hurtig under kontroll, vil klubben i tråd med vår nulltoleranse arbeide tett med London stadion, politiet og Chelsea for å identifisere de involverte, skriver West Ham.

West Ham-manager Slaven Bilic var blant dem som slaktet oppførselen til bråkmakerne i etterkant. Ifølge BBC stempler kroaten det som skjedde som "uakseptabelt". Kanalen melder at syv personer foreløpig er arrestert.

– Når bråkmakerne er identifiserte, vil de bli suspendert fra alle West Hams kamper på livstid. Vi vil gå rettens vei for å hindre at disse også kan få se fotball andre steder, heter det i meldingen fra klubben.

West Ham-manager Slaven Bilic går hardt ut mot bråkmakerne. Foto John Sibley, Reuters

Fordømmer

I Chelsea-leiren har de ennå ikke tatt like harde ord i sin munn, men også de tar kraftig avstand fra balladen.

– Klubben er ekstremt skuffet over den konstante uroen i avslutningen på kampen, Vi fordømmer den slags oppførsel, sier Chelsea ifølge nyhetsbyrået AP.

Chelsea ønsker ikke å kommentere hendelsene ytterligere før det er gjennomført flere undersøkelser.

West Hams seier betyr Manchester United venter på Old Trafford i ligacupens kvartfinale.

(©NTB)