GRIMSTAD (fvn.no): — Det at vi fortsatt er med i kampen om direkte opprykk med to kamper igjen, beskriver sesongen som har vært. Ingenting hadde vært bedre enn om vi klarer å slå Kristiansund, og skaper litt kaos inn mot siste runde, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

Jerv har allerede tatt 52 poeng (fem poeng mer enn i hele fjor, red.anm.), og ligger henholdsvis seks og fire poeng bak Kristiansund og Sandefjord før de to siste serierundene. Søndag kommer Kristiansund til Levermyr. Med seier der, rykker Jerv opp dersom Sandefjord slår Kristiansund i siste serierunde.

Sandefjord rykker opp med seier hjemme mot Bryne i sin kommende kamp.

— Hvis både Kristiansund og Sandefjord taper i neste kamp, er det fullstendig galskap før siste serierunde, sier Sandstø.

— Er du overrasket over hva Jerv har prestert i år?

— Jeg ble tidlig imponert over trykket på treningene, og jeg tok over en gruppe som var veldig sugne på å komme opp og fram. I evalueringen etter sesongen, var klubben fornøyd med mye, men det var faser i spillet vi alle ønsket å forbedre. Det var også de fasene som er vanskelig i fotballen offensivt, nemlig mer ballinnehav og det å være mer dominerende i kampene, sier Sandstø.

— Enorm stigning i spillet

Han understreker at Jerv ikke så bra ut i begynnelsen av sesongen.

— Det var mye krig og usikkerhet, og vi brukte litt tid på å sette et lag, sier Sandstø.

Men etter hvert som Levermyr-gresset begynte å bedre seg rundt mai, kom fremgangen.

— Det har vært en enorm stigning i spillet, og da vi fikk satt et lag, har det ikke vært mange kampene hvor vi ikke har vært det førende laget. Det har vært veldig bra, sier Sandstø.

— Hadde du trodd det skulle vært så jevnt i år?

— Nei, jeg hadde trodd at Sandefjord skulle dra fra mye tidligere. Kristiansund er et lag jeg forventet skulle vært helt der oppe. De har hatt jevn stigning de siste årene, og vært mer og mer solide, sier Sandstø.

Jerv-jubel.

Lokaloppgjør i 2017?

— Hvordan vil Grimstad reagere om det ikke skulle bli et opprykk i år, tror du?

— Rett etter kampene er spilt, vil nok omgivelsene vært skuffet, på lik linje som etter tapet på Sør Arena i fjor. Prestasjonen i år er god uansett, og den må vi ivareta fremover, sier Sandstø, som tror på en tøff og jevn kamp søndag.

— Da vi spilte mot Kristiansund der oppe, hadde vi 44 innlegg. Det er en god beskrivelse på at mye av spillet fram mot innleggene fungerte bra. Men vi var altfor dårlige inne i boksen til å skape rom, og til å utnytte sjansene vi fikk. Kristiansund har solide stoppere, og har fart og kontringsstyrke fremover, sier Sandstø.

Dersom Jerv ikke skulle klare opprykket i år, venter lokaloppgjør mot Arendal Fotball og Start i 1. divisjon kommende sesong.

— Det er veldig mange her nede som prater mye om det. Sånne kamper har det blitt for få av i Norge, hvor man i forkant kan slenge litt dritt til hverandre, og skape et trykk rundt kampene, sier Sandstø.

Sist høst endte med kvalikfinale mellom Jerv og Start. Her jubler Start for 4-2-seier sammenlagt, mens Jerv depper.

Topplagenes siste kamper

29. serierunde (søndag 23. oktober kl. 13.00):

Jerv — Kristiansund

Sandefjord - Bryne

30. serierunde (søndag 30. oktober kl. 13.00)

Strømmen - Jerv

Kristiansund - Sandefjord