Mats Zuccarello har storspilt for New York Rangers i NHL denne sesongen.

26-åringen står med 13 mål og 22 målgivende pasninger så langt denne sesongen. Det er to mål mer enn Espen "Shampo" Knutsen klarte i sin beste NHL-sesong. Og nå står Shampos rekord på 53 poeng i én sesong i fare for å bli slått av Oslo-gutten.

Zucca spesial

New York Rangers møtte lørdag kveld Ottawa Senators borte. Rangers vant oppgjøret i Canada 4-1, og Zuccarello fastsatte sluttresultatet med sin 4-1-scoring på tampen av 3. periode.

Nordmannen leste spillet og snappet en puck på Ottawas blålinje. Og alene med hjemmelagets keeper fintet han Craig Anderson i Ottawa-buret før han satte pucken opp i nettaket på lekkert vis.

Roy Johansen Foto: Larsen, H�kon Mosvold/NTB scanpix

Landslagssjef Roy Johansen var forrige uke i New York for å se "Zucca" live og snakke med en av Norges aller viktigste spillere når det kommer til hockeyturneringen i OL i Sotsji.Johansen er mektig imponert over 26-åringens prestasjoner.

— Utrolig sesong

— Han spiller med en voldsom selvtillit og har fått en veldig fin posisjon i laget og er nå blant de beste løperne i Rangers. Han har hatt en utrolig sesong. Han gjør det fantastisk bra og det er rett og slett utrolig moro, sier Johansen til Aftenposten.

Lørdag kveld ble det 14 minutter og 27 sekunder på isen i tremålsseieren i Canada. Det rakk Zuccarello å bruke på å skape sjanser for seg selv, laget og i tillegg være involvert i noe smågruff.

- Hvorfor har det løsnet slik det har gjort for Zuccarello denne sesongen?

— Det er flere årsaker til det. Han har fått tillit. Og så har han spilt bra og fått mer tillit. Laget er mer spillende nå enn under den forrige treneren, det passer Mats bra. Så har han etter hvert også fått enda mer tillit, og har kunnet spille ut hele sitt potensial. Det gjør han i hver kamp nå. Han spiller med lave skuldrer, er trygg på rollen sin i laget og han får brukt ferdighetene sine. Da er blant de beste i laget, sier Roy Johansen.

Ambassadør

Landslagssjefen så to Rangers-kamper da han var i USA nylig. Han fikk også snakket en del med Zucca. Johansen mener Zucca har utviklet seg på mange områder.

- Han har vist at han takler motgang. Han er sterk mentalt. Han ga seg ikke selv om han ble benket i en kamp sist høst. Han har gjort seg firtjent til den posisjonen han har. Han spiller i det mest glamouriøse laget i NHL, og det er en aura som omslutter Madison Square Garden og det å spille for Rangers i the Garden. Han er en fin representant for hockeyen med begge beina plantet på jorda. Han er en flott ambassadør, en flott spiller, sier Johansen.

Ottawa tok ledelsen i oppgjøret ved Marc Methot etter bare drøyt tre minutters spill. Men Brad Richards sørget for utligning seks minutter senere.

Rick Nash og Derek Stepan sørget for 2-1 og 3-1 i midtperioden. Stepan markerte seg i tillegg til scoringen med to assist, noe som gjorde han til kampens store spiller.