Landslagstrener Egil Kristiansen. Foto: Richard Sagen

BEITOSTØLEN (Aftenposten): Derfor dropper 34-åringen søndagens sprint på Beitostølen, i likhet med Therese Johaug.Veteranen vil ikke bruke mer energi enn nødvendig når hun har fått de svarene hun vil ha og sesongens første seier.

Da veteranen gikk inn til førsteplass på 10 km skøyting lørdag, roet nervene seg.

— Jeg er trygg, sier Bjørgen, som vanlig omsvermet etter at løpet er over.

For nå kan hun starte på ordentlig det som trolig blir en ny gullsesong, med VM i Falun som et høydepunkt, men også Tour de ski som etappeløpet hun så gjerne vil vinne. Akkurat den triumfen mangler.

Da løperen fra Rognes hadde ristet av seg irritasjonen fra dagen før, da hun tapte stort for lagvenninnen Therese Johaug på 10 km klassisk, var hun på offensiven igjen. Landslagstrener Egil Kristiansen skjønte hva som ville komme.

— Nå ligger hun på en nier på skalaen, sier han

I slag til Kuusamo

Kristiansen mener at hun kan bli drømmekvinnen 10 allerede i Kuusamo til helgen. Der er det verdenscupåpning, og selv om Beitostølen er et viktig renn, er det bare oppvarming i sammenligning.

Kristiansen og Bjørgen hadde en alvorsprat etter det første løpet, da hun tapte stort for Johaug. Det handlet om teknikken hennes.

— Hun må jobbe med seg selv, og sørge for at overkroppen ikke er for langt fremoverbøyd. Det klarte hun ikke i det første løpet, men i det neste, sier han.

Kristiansen forteller at selv om Bjørgen er dreven, hender det at hun glemmer seg litt.

— Målet er at hun skal være den komplette løper, og det kan hun komme til å bli allerede i verdenscupåpningen.

— Og da går hun fort!