Åsanes første sesong i 1. divisjon har inneholdt det meste. I seriestarten klaffet det meste for Kjetil Knutsens menn og det nyopprykkede laget lå på tabelltopp etter seks serierunder.

Men etter det kom hverdagen til Myrdal gress, og laget vant kun én kamp på de neste tolv oppgjørene.

— Vi var klar på at motgangen ville komme. Ikke på noe som helst tidspunkt tenkte vi at dette ville bli en fin reise, sier Åsane-treneren.

- Fikk ikke panikk

Og nettopp det kan ha bidratt til at laget har snudd den dårlige trenden i sesonginnspurten – kun ett tap har laget på de ni siste kampene.

— Vi gjorde ikke noe drastisk i den dårlige perioden og fikk ikke panikk. Selv om vi startet bra så visste vi at vi ville møte motgang. Vi har stengt ute at folk har dømt oss ned midtveis i sesongen og vi har hele tiden hatt troen på oss selv, sier formspiller Vegard Leikvoll Moberg.

Mens divisjonskollegaene i Nest-Sotra hentet hele åtte spillere da resultatene buttet imot, forholdt Åsane seg stille i overgangsbåten – mer eller mindre bevisst.

— Å hente inn for mange spillere tror jeg ikke er noe suksess for oss, men vi kunne nok trengt et par spillere til om det hadde vært økonomi til det. Men jeg har sagt at vi skal satse på den spillergruppen vi har. Det blir bare tomme ord om man ikke fortsetter med det når motgangen kommer, sier Knutsen, som likevel hentet inn Jacob Glesnes og Geir André Herrem i sommerens overgangsvindu.

Avgjørende nedrykkskamp

God form til tross, Åsane har fortsatt kniven på strupen foran borteoppgjøret mot Follo på søndag. Det kan bli en avgjørende kamp om hvem som rykker ned, siden Follo ligger poenget bak åsabuene på tabellen.

— Jeg syns ikke det er noen skjebnekamp, men jeg er enig i at når en spiller mot lagene rundt deg på tabellen så er det klart at det er viktige kamper. Vi ønsker i hvert fall å reise hjem med poeng, sier Knutsen.

Knutsen skryter av Moberg, som har hatt en viktig rolle som ryddegutt og pendel på Åsanes midtbane. Osingen har spilt samtlige av de 2340 spilleminuttene i årets sesong, med unntaket av tapet mot Strømmen da han var suspendert.

Moberg tror oppgjøret mot Follo blir noe helt annet enn hjemmekampen mot Sogndal.

— Mot Sogndal viste vi at vi kan stå opp mot det mest fysiske laget i ligaen. Nå skal vi spille mot det kanskje mest ballspillende laget, men vi må bare fortsette på samme måte som vi har gjort. Tar vi poeng der, så ser det lyst ut, sier spilleren som har scoret i tre kamper på rad.

Rekordjevn sesong

Både i fjor og i forfjor rykket man ned med 34 poeng. En rekordjevn sesong sørger for at man trolig ikke trenger like mange poeng for å holde seg i år.

Det tror Åsane-treneren er mest positivt for et annet lag fra Hordaland.

— Alle lagene har allerede mer poeng enn de to nederste lagene hadde i fjor, så statistisk er det mulig å klare seg selv med mindre enn 34 poeng. Det er jo en trøst for blant annet Nest-Sotra, som har 24 poeng, mener Knutsen.

Sotrastrilene er kun målforskjellen fra sisteplassen i 1. divisjon og har fem poeng opp til Follo på sikker plass.