Jeg har ikke gjort meg noen tanker om det. Nå er jeg i Start, og der er mitt fokus. Men da jeg sluttet i 2008 var jeg bevisst på ikke å brenne noen broer. Man skal ikke spå om fremtiden , nøyer han seg med å si.

Han er blitt noen grå hår rikere. Men når Mjelde med et smil og et fast håndtrykk tar imot Bergens Tidende til en lunsjprat i kantinen på Sør Arena, er han brennende engasjert. Han er samme mann som før. Samme mann som ledet Brann til gull, sølv og bronse, og som vant cupen. Samme mann som ble tvunget ut året etter at seriegullet kom hem.

- Er det ansatte i Brann i dag som du ikke kunne ha jobbet med?

— Det blir tullete av meg å svare på. Jeg er ikke bitter på noen. Det som skjedde i Brann er historie, for det meste god historie. Jeg kan stå inne for det jeg og teamet mitt bidro med.

- Gleder meg som en drittunge

Han har nettopp ledet formasjonstrening i praktfull høstsol, etterfulgt av en lystbetont showkamp mot et sponsorlag. Mandag er det alvor. Brann-kampen blir helt spesiell for Mjelde uansett hvor mye han nekter. For første gang er jobben å sørge for at Brann taper.

Jeg har jo vært 15 år i Brann, men for meg er dette faktisk ikke så spesielt. Jeg har en annen rolle nå, og det er noen år siden jeg ga meg. Jeg gleder meg bare som en drittunge til å prøve å slå Brann , kommer det engasjert.

Uten erfaring overtok han som hovedtrener på Stadion før 2003-sesongen. De neste seks sesongene vant Brann det som kunne vinnes i norsk fotball. Men i ettertid har mange ment at dét var jo ikke så rart, det var jo pengene som sikret Brann suksess.

Det der tar jeg helt med ro. De som var tettest på klubben vet at suksessen ikke var en tilfeldighet. Det var mange gode prosesser der folk jobbet godt sammen. Det ble tatt gode beslutninger som igjen gjorde Brann som klubb mer attraktiv , sier Mjelde.

Seks år var nok

Etter en dårlig start på 2008 ble det klart at Mjelde kom til å fullføre sesongen for deretter å overlate roret til en annen. Etter korte oppdrag i Bryne og Valestrand Hjellvik fikk han i sommer Start-jobben. Tre år etter Brann-exiten sier Mjelde at det trolig var det beste at han sluttet.

— Jeg tror det var sunt at jeg sluttet. Etter seks år var det sunt med forandring, både for meg og klubben. For meg var det godt å få litt distanse til det hele, sier ostringen.

På det blide Sørland fikk han en kontrakt på fire og et halvt år. Selv om Start trolig rykker ned får Mjelde og assistent Robert Hauge fornyet tillit. Trykket fra omgivelsene kan ikke sammenlignes.

— Her er som oftest kun Fævennen på trening, av og til ingen, så jeg slipper å bruke så mye tid på media. Men presset vi legger på oss selv er like stort.

- Brann har et kanonlag

Start møter et Brann-lag som har overrasket de fleste.

— Skarsfjord må få den skryten han fortjener. Når det går godt er det mange som skal dele æren, på samme måte som man skal dele skyld når det går trått, sier Mjelde.

Han vil ikke si så mye om Brann, siden han "ikke lenger kjenner det indre livet i klubben".

— Men jeg er ikke overrasket over at laget presterer godt. Brann har mange kvalitetsspillere, og det er en gåte for meg at ingen har hentet Austin. Brann hentet dessuten spillere fra øverste hylle i 1. divisjon. Og se hvem de har på benken; Opdal, Bentley og Holmvik! De kunne gått rett inn på andre lag. Summa summarum har Brann et kanonlag, sier Start-treneren.