Stord-Bækkelaget 35-26

— Det er kjipt at vi våkner så seint i sesongen. Men slik vi fremstår nå, kan vi matche de aller aller beste, tror Ingemar Olsson. I søndagens svært så viktige oppgjør var Stords svenske forsvarssjef aldeles strålende, veteranen bandt sammen det defensive spille på en forbilledlig måte. Og av godt forsvarsspill følger ofte godt angrepsspill. Kombinasjonen sendte Bækkelaget av banen som slakt.

— Utrolig tungt. Jeg vet knapt hva jeg skal si, stotret Johannes Hippe ved kampslutt. BSKs landslagsback var gjestenes beste. Men etter nimålstapet i vest er nedrykket er farlig nær. Skulle det skje, må Hippe finne seg en annen arbeidsgiver for å holde nivået herrelandslaget krever.

— Det tenker jeg ikke på nå. Jeg skal bidra med absolutt alt jeg kan for at vi skal holde plassen.

Stord avgjorde i realiteten søndagens skjebnekamp de seks siste minuttene av første omgang. Da rykket vertskapet fra 12–11 til 18–12. Det tok fullstendig luven av Bækkelaget. Etter pause var avstanden ti mål på det meste – det endte på ni.

— Mest fordi vi kjemper som et kollektiv. Vi slåss for hverandre, poengterer forsvarssjef Olsson. Mannen som mer enn én gang har sagt at "denne sesongen blir min siste", er nå i tvil – i en alder av 32. — Jeg avviser ikke at jeg er med et år til. Men først får vi gjøre ferdig denne sesongen.

Olssons positive signaler gleder Stord-trener Jesper Holm. Han roser Uddevalla-karen opp i skyene.

— Se på måten Ingemar binder sammen forsvaret. Rett og slett imponerende.

- Stord er nå én seier unna sluttspillet?

— Det ville vært fint å komme dit. Men taper vi neste runde, og Bækkelaget og Nøtterøy vinner sine kamper, er begge helt oppe i ryggen på oss. Fokuset må ligge på neste kamp, mot serieleder ØIF Arendal. Og så Drammen i aller siste omgang. Men jeg er optimist, og særdeles tilfreds med at vi klarer å spille så underholdende håndball når presset er så stort, sier Jesper Holm.

Stords toppscorere mot BSK: Morten Christensen og Inge Aas Eriksen, begge med seks mål. BSKs mestscorende: Johannes Hippe med seks fulltreffere.