Se høydepunkter fra Barcelona-Roma 6-1 i vinduet ovenfor

Barcelona var allerede sikret plass i cupspillet før tirsdagens mesterligamøte med Roma, men katalanerne la ikke inn et hvileskjær. Lionel Messi og co. vant hele 6-1 på eget gress.

Onsdag ettermiddag spilte BATE Borisov og Leverkusen 1-1, og dermed var avansementet allerede i boks for Barcelona. Senere på kvelden sikret laget også førsteplassen i gruppen på glitrende vis.

Lionel Messi spilte fra start for første gang etter to måneders skadefravær og scoret to ganger. Han la også opp til ett mål. Luis Suárez var enda bedre. Han scoret to ganger og la opp til begge Messis mål.

– Hver spiller går på banen for å gjøre det som kreves. Vi spilte en perfekt kamp i dag, sa Suárez etterpå.

– Leo, Neymar og jeg er lagspillere, og vi prøver å hjelpe laget. Messi er verdens beste spiller, og det er godt å ha ham tilbake.

Målshow

Etter den overlegne seieren mot erkerivalen Real Madrid i helgen, ga katalanerne sine tilhengere enda en forrykende opplevelse, denne gang mot Roma hjemme på Camp Nou.

Suárez scoret ledermålet etter et kvarter. Tre minutter senere spilte Barcelona seg gjennom Roma-forsvaret ved hjelp av 27 pasninger i trekk. Den siste gikk fra Suárez til Messi, som lobbet over keeper Wojciech Szczesny.

En Suárez-volley ga 3-0 ved pause. I annen omgang la Messi opp til Gerard Piques 4-0-mål og ble spilt fram av Suárez til 5-0. Han trengte to forsøk, men scoret på retur fra keeper. Neymar misset et straffespark, men Adriano gjorde 6-0. På overtid headet Edin Dzeko inn et trøstemål for italienerne, noen minutter etter at også han misset straffe.

Seieren gjør at Barcelona er soleklar gruppevinner med 13 poeng, åtte poeng foran nærmeste utfordrer.

Poengdeling

I kampen mellom BATE og Leverkusen tok hviterusserne ledelsen bare to minutter ut i oppgjøret. Mikhail Gordejtsjuk satte inn 1-0. Resultatet sto seg lenge, men etter 68 minutter utlignet Admir Mehmedi for gjestene.

Flere scoringer ble det ikke. Roma er tabelltoer i gruppe E med fem poeng. Leverkusen har også fem poeng, mens BATE har fire.

I siste kamp spiller Leverkusen hjemme mot Barcelona, mens Roma tar imot BATE i den italienske hovedstaden.