SENTRAL: Jo Inge Berget avgjorde kampen mot Kroatia. Even Hovland og Markus Henriksen er på vei for å gratulere. SENTRAL: Jo Inge Berget avgjorde kampen mot Kroatia. Even Hovland og Markus Henriksen er på vei for å gratulere. Foto: Sjur Stølen / Digitalsport

- Han fortjener å spille på et høyere nivå

Lagkameratene hyllet lagkamerat Jo Inge Berget etter oppvisningen mot Kroatia.

NORGE — KROATIA 2-0

ULLEVAAL STADION (rbnett.no): Vegard Forren spilte sin 25. kamp for Norge, sikret seg den prestisjetunge gullklokka og gikk av banen uten å ha sluppet inn mål for andre kamp på rad. Formspilleren havnet imidlertid i skyggen av Jo Inge Berget, som tok Ullevaal-publikummet med storm søndag kveld.

Berget var sterkt delaktig da Malmö avanserte til sluttspillet i Champions League i august, og søndag ga han det norske fotballpublikummet en sårt tiltrengt opptur på hjemmebane. To ganger, med 18 minutters mellomrom, rundlurte han ringreven Darijo Srna på Kroatias høyreside og banket ballen til venstre for keeper og i mål. To ganger knyttet han også nevene og leverte sitt karakteristiske seiersbrøl.

— Han har sett meg dra skuddfinter på trening i fire år, så han har endelig skjønt hvordan han skal gjøre det, sier Forren til Rbnett, med matchvinneren stående et lite stykke bortenfor.

— Skal ta vare på ham

Etter en bunnsolid 1. omgang defensivt, fikk Norge det hett rundt ørene i begynnelsen av de siste 45. Sterkt stopperspill, i kombinasjon med en opplagt Ørjan Nyland og en Mario Mandzukic som ikke har funnet scoringsformen, bidro imidlertid til at Norge red av stormen. Da det verste rushet hadde gitt seg, fikk Jo Inge Berget Ullevaal til å gå av skaftet med to eminente scoringer.

Tidligere lagkompis Forren trekker frem superlativene.

— Jo Inge fortjener å spille på et høyere nivå, men han stortrives i Malmö og gjør det godt. De er i Champions League mye takket være ham. Nå skal vi ta vare på ham her, så håper jeg at han fortsetter å prestere slik som dette, sier han.

— Fullt fortjent

Landslagets sisteskanse, Ørjan Nyland, var naturlig nok også imponert over sin tidligere lagkamerat i Molde.

— Han har vist det samme i Malmö, så jeg visste at han kunne det. Det er stort å se det han gjør her i dag, og det er fullt fortjent, sier Nyland.

FC Ingolstadt-keeperen beskriver sjansene for å komme seg til EM som "betydelig bedre" etter søndagens opptur på Ullevaal. Han mener fremtiden ser lys ut for norsk fotball, og får støtte fra Forren.

— Vi har to viktige kamper igjen som vi skal jobbe knallhardt mot, og vi har flere spillere som akkurat har kommet i gang i ligaene sine og som bare blir bedre og bedre utover høsten. Det er mye positivt som skjer i norsk fotball nå, og jeg håper og tror det vil fortsette. Det jobbes godt i klubblagene, og vi ser også konturene av noe bra på landslaget, sier Forren.