TRONDHEIM (adressa.no): RBK -TIL 3-1: Først satte Christian Gytkjær inn en klassescoring som ga RBK 1-0, etter en tam åpning av kampen. Så dunket han inn sitt andre for kvelden, i en periode av oppgjøret hvor Tromsø var best.

Etterpå handlet alt imidlertid om noe helt annet enn de to scoringene for hovedpersonen selv. Det etter en 3-1-vinst i kategorien "sliteseier", og etter en mental tøff utladning mot Austria Wien torsdag.

— Klappet av banen torsdag

— Vi ble klappet av banen etter å ha røket ut av Europa torsdag. Tre dager senere kommer det over 17.000 hit. Det er rett og slett fantastisk hvor mange som møter opp og backer oss, sier Gytkjær til adressa.no

Her scorer Christian Gytkjær nok en gang - i eliteseriekampen mot Tromsø søndag. Foto: NTB SCANPIX

Og fortsetter:— Vi merker at folk støtter oss, og det gir oss det lille ekstra. I dag var vi ikke på vårt beste, men fansen var fantastisk. Det er en ære å spille for dem. Derfor er jeg heller ikke redd for at vi skal falle utover høsten, med tanke på forspranget vårt på tabellen. Det er så artig å spille foran 17.000!

FIKK DU MED DEG DETTE? Roser Selnæs opp i skyene: - Spiller som en gud!

Tør ikke love 20 mål

Dansken gikk for øvrig bare rundt og gliste i spillersonen etter seieren som befestet RBKs posisjon som suveren serieleder.

Mye på grunn av publikum, men naturlig nok også på grunn av de to scoringene sine. Nå er Gytkjær oppe i 16 mål, med åtte kamper igjen å spille.

Christian Gytkjær fortsetter målformen og scoret to ganger mot Tromsø. Foto: NTB Scanpix

— Det første målet var fantastisk av Anders (Konradsen), og fantastisk av meg. Kanon, gliser han - om innlegget fra høyre etter 21 minutter, som Gytkjær ekspederte elegant i nota på hel volley.- Og straffepark skal være mål, legger han til.

- Og nå passerer du 20 mål?

— Hehe.. Jeg ønsker ikke å si noe om antall.. Jeg er glad jeg er inne i den stimen jeg er nå, og utrolig takknemklig for tilliten jeg blir vist av Kåre (Ingebrigtsen) og Erik (Hoftun), svarer dansken - sånn passe vagt og kjedelig.

— Men altså... Det er åtte kamper igjen her...

— Det blir så mange det blir. Men du kan jo skrive i artikkelen din at du selv tror jeg passerer 20, svarer Gytkjær - når spørsmålet kommer opp for tredje gang under samtalen.

— Det aller viktigste var imidlertid at vi vant. Det var ikke 100 prosent i dag, det var ikke det. Men vi tok de tre poengene, sier Gytkjær - og rusler videre.

Glad for scoringene. Glad for støtten fra tribunen. Og fortsatt med et glis rundt munnen.