Fotball-VM ble Englands verste siden 1958. "Operasjon opptur" skulle starte mot Norge hjemme på Wembley. Men Hodgson og En gland ble slaktet til tross for seier. Derfor er presset enormt før møtet borte mot Sveits i kveld.

Hodgson måtte ty til bannskap da han skulle forsvare seg mot de engelske journalistene dagen etter 1-0-seieren over Norge.

England vant, men de spilte ikke godt nok mot "lille" Norge.

Med tap borte for Sveits i mandagens EM-kvalifisering i Basel blir det neppe særlig trivelig å være engelsk landslagssjef. Eller som aviskommentatorene melder før kampen: "The heat is on".

  • Med to tap var England slått ut av VM allerede før den tredje og siste gruppespillkampen mot Costa Rica. Det var Englands svakeste VM-innsats på 56 år.

  • England har kun scoret ni ganger på de 10 siste landskampene. Og mot Sveits er spissen Daniel Sturridge ute med skade.

  • Engelsk landslagsfotball skulle starte gjenreisingen mot Norge onsdag. Men Wembley var ikke i nærheten av å være halvfullt og spillet gledet ikke nasjonen, selv om det ble seier. TV-seerne ville heller ikke følge England. Bakeprogrammet "Great British Bake Off" hadde dobbelt så mange seere som landskampen.

Nå slipes knivene i avisredaksjonene før EM-kvalifiseringen starter.

— Ingen kandidater

"Det eneste som går i Hodgsons favør, er at det ikke finnes noen opplagte kandidater til å erstatte ham. Men jeg er helt sikker på at vi skal klare å komme opp med et navn dersom England taper i Basel mandag", skrev The Suns seniorfotballreporter Steven Howard i en illsint kommentar etter kampen mot Norge.

Samme mann antydet at Hodgson kun var en straffescoring fra Wayne Rooney unna å havne i "Turnip-klubben" sammen med Graham Taylor. Dagen etter tapet for Norge i 1993 opplevde den engelske landslagssjefen at hans ansikt var manipulert inn i en nepe på forsiden av landets største avis.

Taylor er den siste som har ledet England gjennom seks strake kamper uten seier.Hodgson ville blitt den neste uten seier mot Norge.

Og i England er ikke slike resultater til å leve med.

Men Hodgson lover bedre resultater. I hvert fall på sikt.

— Dersom vi vinner 3-0 i Sveits betyr det ikke at vi vinner EM i 2016, og dersom vi taper er det ikke verdens undergang. Etter kampen i Basel er det fortsatt ni kamper igjen, inkludert hjemmekampen mot Sveits. Jeg kan forsikre dere om at med denne spillergruppen vil vi være i Frankrike i 2016 uansett hva som skjer i åpningskampen, og om to år tror jeg vi er et bedre lag.