SØRLANDSHALLEN: — Vi kom ikke skikkelig i gang med spillet i første omgang og trengte en liten stund på å bli vant med underlaget inne i Sørlandshallen. Andre omgang var mer positiv. Da var vi skikkelig solide defensivt, og fikk også scoringen.

Slik oppsummerer Bryne-trener Gaute Larsen 1-0-seieren i søndagens treningskamp mot Jerv. Han kan glede seg over en ny treningskamp med null baklengsmål.

FLERE FOTBALLSAKER:

Solide defensivt

Ser vi bort fra treningskampen mot Viking i februar, hvor Bryne raknet og slapp inn fire baklengs, har jærbuene holdt nullen i samtlige av de resterende kampene i vinter: Ålgård (3-0), Vidar (3-0), Frøyland (6-0), Sandnes Ulf (0-0) og nå Jerv (1-0).

— Vi har jobbet bevisst med forsvarsarbeidet, og det var solid i dag igjen. Torstein Mjønner og Krister Wemberg er solide sammen, og spiller trygt og godt sammen med resten av laget, forteller Larsen.

Det er Bryne-målvakt Jonas Høidahl enig i. Han nyter godt av at Mjønner og Wemberg har funnet hverandre så godt som de har gjort.

— Vi har jobbet mye forsvar på treningsfeltet, og Mjønner har kommet inn som et friskt pust. Vi har en veldig god kjemi i det bakre leddet nå. Vi vet hvordan vi skal løse ting, sier Høidahl.

- Det må vel også gi selvtillit for deg som keeper å holde nullen så ofte også?

— Det gjør det selvfølgelig. Samtidig er det viktig at vi ikke blir for trygge på oss selv. Det nytter ikke å holde nullen i mange treningskamper om vi slipper inn masse mål når serien starter. Det er da det betyr noe. Så det gjelder å holde dette oppe, sier han.

LES OGSÅ:

Grødem nærmer seg startellever

Den avgjørende scoringen var det unggutten Magnus Retsius Grødem som satte inn. Gaute Larsen innrømmer at 17-åringen for alvor nærmer seg en plass i startelleveren.

— Han startet ikke i dag, men han er veldig nære en plass, ja. Han fikk et lite gjennombrudd i fjor, og har hatt en ålreit vinter, så han er en vi forventer mye av, sier Larsen.

— Det var ekstra morsomt at det var han som scoret, for jeg sa til han da jeg byttet ham inn at han skulle inn og avgjøre. Noen minutter senere lå den i nettet, fortsetter han.

Best i hver sin omgang

Det var imidlertid Jerv som var det førende laget i første omgang søndag, og det var vertene som var nærmest scoring de første førtifem. Først da Denny Antwi headet i tverrliggeren før Alexander Lind fra skrått hold bommet alene med keeper.

Bryne hevet seg i 2. omgang, og ikke lenge etter hvilen var det Brynes tur å avslutte i metallet, da et skudd smalt i tverrliggeren og ut.

Det avgjørende målet kom i det 80. minutt. Bryne angrep på venstresiden ved Fitim Kastrati, som spilte inn til innbytter Magnus Retsius Grødem. Han avanserte noen meter før han ladet skuddfoten og plasserte ballen fint ned i lengste hjørne.

Det ble kampens eneste scoring – og dermed endte det 1-0 til Bryne.

Nå skal Bryne møte Vard Haugesund kommende lørdag på Aarbakkebanen, før turen går til La Manga 9.-16. mars.

— Nå er det fortsatt et par treningskamper igjen, og i løpet av disse skal vi sette en førsteellever. Så nå får vi bruke den siste tiden til å jobbe med detaljer, teste litt og få svar, avslutter Larsen.