Lørdag blir tidligere Oilers— og landslagsspiller Tore Vikingstad igjen å se på isen når tyske Winter Game går av stabelen i Düsseldorf.

Arrangementet er én av årets største hockeyhappeninger i Europa, og det er ventet bortimot 54.000 tilskuere på Esprit Arena i den tyske storbyen når erkerivalene Düsseldorf og Köln møtes til utendørs derby i den tyske toppserien. Midt i dette sirkuset finner vi altså Vikingstad, som spilte en nøkkelrolle for Düsseldorf EC fra 2001-2008. Denne gangen skal han spille på legendelaget som varmer opp publikum før seriekampen som begynner kl. 16.30 på byens fotballstadion. Det er det 206. derbyet mellom de to klubbene, som har vunnet åtte tyske mesterskap hver.

La opp i 2013

— Jeg ser veldig fram til å delta og møte gamle kjente. Det er først og fremst en showkamp, men det kommer helt sikkert til å bli kjekt, sier Vikingstad til Aftenbladet.

Etter at han la opp som hockeyspiller etter NM-gullet med Oilers i april 2013, har han kun spilt hockey som mosjonist og dessuten sittet i styret i Norges Ishockeyforbund. I tillegg har han siden september jobbet som rådgiver i Sparebank 1 SR-Bank. 39-åringen trives godt med sin nye tilværelse, men medgir at han gleder seg til å oppleve at det koker litt igjen.

Satser på utsolgt stadion

Arrangørklubben Düsseldorf satser på bortimot utsolgt stadion når den andre utendørskampen tysk eliteseries historie skal spilles. Det vil i så fall bety 54.000 tilskuere og europeisk rekord for utendørs ligaspill, melder klubben på sine hjemmesider.

— Jeg har aldri spilt en hockeykamp utendørs før, og heller aldri spilt foran så mange tilskuere, så det var ikke vanskelig å si ja til dette. Det blir helt sikkert masse folk, og tyskerne er gode på å lage god stemning rundt arrangementer som dette. Jeg spilte i Düsseldorf i sju år og vant ligaen med laget. I tillegg var vi i tre sluttspillfinaler, men tapte samtlige. Det jeg husker best er imidlertid fansen og atmosfæren, sier Tore Vikingstad, som får svært gode skussmål på Winter Game sine hjemmesider før kampen.

Stjernespekket show

«Vikingstad ble elsket av sine egne fans og fryktet av motstanderne på grunn av sine enorme ferdigheter. I 2006 ble kan toppscorer i den tyske ligaen og kåret til Årets spiller i tysk hockey. Samme år vant han også Gullpucken (norsk hockeys høyeste utmerkelse). I 2010 ble han dessuten tysk mester med Hannover Scorpions.»

I tillegg til den tidligere norske stjernespilleren, kommer navn som Andrej Trefilov, Ben Doucet og Helmut Steiger for å spille showkampen for de to klubbenes gamle helter mellom 35-50 år. Vikingstad treffer også sin tidligere Köln-rival Dave McLlwain.

— Jeg gleder meg til å besøke venner og gamle trakter. Helsen har vært grei etter at jeg ga meg, men jeg kjenner det faktisk i ryggen ennå og la nok i hvert fall ikke skøytene på hylla for tidlig, sier Tore Vikingstad.

Tore Vikingstad

Alder: 39 år (født 8. oktober 1975).

Bosted: Stavanger.

Yrke: Jobber som rådgiver i Sparebank 1 SR-Bank.

Tidligere klubber: Viking, Stjernen, Färjestad, Leksand, Düsseldorfer (2001-2008), Hannover, Stavanger Oilers.

Landskamper: 88 (19 mål).

Følgende spillere er bekreftet til legendekampen:

Düsseldorf EC: Andrej Trefilov, Carsten Goss Man, Uli Hiemer, Andreas Niederberger, Rick Amann, Robert Sterflinger, Mike Schmidt, Torsten Kienass, Martin Ulrich, Chris Valentine, Peter-John Lee, Ben Doucet, Bobo Kühnhauser, Dieter Hegen, Andreas Brockmann, Bernd Truntschka, Wolfgang Kummer, Tore Vikingstad, Rainer Zerwesz og Lorenz Funk. Trener: Hans Zach.

Kölner Haie: Peppi Heiss, Christian Helber, Andreas Renz, Jörg Mayr, Carsten Mende, Werner Kuhn, Andreas Pokorny, Herbert Hohenberger, Tom Thornbury, Thomas Brandl, Uli Liebsch, Ronny Reddo, Stefan Mann, Mark Jocher, Tino Boos, Dave McLlwain, Jozef Stümpel, Udo Schmid og Helmut Steiger. Trener: Hardy Nilsson .