henningsen03.jpg

STAVANGER (Aftenbladet): Dermed har klubben funnet Arne Larsen Øklands erstatter. Økland sluttet som Viking-direktør på dagen 29. april, og i midten av mai ble stillingen lyst ut.Siden har Viking vært igjennom en lang prosess for å finne Øklands erstatter. Henningsen har en fortid i Acta.

— Jeg er veldig glad for å ha fått denne jobben. Først og fremst fordi det er Viking det er snakk om. Dette er den første jobben jeg har søkt på mange år, sier Henningsen.

Glad Granfeldt

Han har vært sentral rundt Landsbyrittet og Landsbyrennet på Randaberg de siste årene, og var daglig leder i Randaberg IL den gangen klubben satset stort for å nå toppen i norsk fotball for seks-sju år siden.

— Vi er veldig fornøyd med ansettelsen av Henningsen. Vi setter pris på at han brenner slik for Viking og føler oss trygge på at han er rett person til å bygge opp den klubben vi ønsker - og fullføre den snuoperasjonen vi er i gang med, sier styreleder i Viking, Charlie Granfelt.

Aktuell tidligere

Henningsen var også i bildet da Viking skulle ansette ny direktør i 2012, jobben som Arne Larsen Økland senere fikk.

Den gang ble Henningsen, etter det Aftenbladet kjenner til, spurt om han ønsket å være en kandidat til jobben som klubbdirektør. Den tidligere Acta-direktøren og idrettsentusiasten takket nei den gangen.

I år skal imidlertid Henningsen selv ha søkt den ledige toppjobben i Viking da klubben lyste ut stillingen i mai.

— Jeg er stolt og beæret over at styret har falt ned på mitt navn, sier Henningsen.

Henningsen begynner i jobben 1. oktober.