Etter en meget dramatisk avslutning i eliteserien er det klart at Start møter enten Kristiansund eller Jerv over to kamper om rett til spill i eliteserien i 2016. Nå er kampdatoer og tidspunkt klart:

21.november klokken 12.00: Kristiansund/Jerv – Start (TV2 Sportskanalen)

25.november klokken 19.00: Start – Kristiansund/Jerv (TV2 Sportskanalen)

Det betyr at Starts skjebne avgjøres på hjemmebane.

— Vi er fornøyde. Det er fordeler og ulemper med begge deler, men vi ønsket hjemmekamp sist, sier Start-direktør Even Øgrey Brandsdal til Fædrelandsvennen.

Både Start-trener Bård Borgersen og Brandsdal har uttalt at de ønsker Jerv som motstander når det hele skal avgjøres.

— Jeg tar gjerne Jerv. Det hadde vært ufattelig morsomt. Det hadde engasjert hele Sørlandet, sier Øgrey Brandsdal.

— Vi kjenner Steinar (Pedersen, trener) og Andreas (Jensen, assistenttrener) godt, så det hadde vært veldig gøy å møte Jerv. Jeg tror det vil bli noen spennende kamper, og fint for hele landsdelen, sier Borgersen.

Har vært i kvalik syv ganger

Start har aldri spilt kvalifisering som eliteserielag. De syv gangene laget har vært involvert i kvalifsering har de kommet fra nest øverste divisjon. Tre ganger har de klart det. Fire ganger har de misset.

Merk at i samtlige sesonger har Start spilt på nivå 2. Start har aldri vært i den situasjonen at klubben må spille kvalifisering for å redde plassen i nivå 1. Forrige gang Start var i kvalifisering møtte de Strømsgodset i Drammen i 1999. Det endte med opprykk etter et drama uten like. Espen Johnsen ble den store helten med storspill og en rekke feberredninger, mens Terje Leonardsen ble matchvinner like før slutt i den andre kampen.